Ізраїль першим у світі почав тестувати четверте щеплення від COVID-19

Ізраїль першим у світі почав тестувати четверте щеплення від COVID-19

Ізраїль першим у світі почав тестувати четверте щеплення від COVID-19
. АР

У медичному центрі Шиба неподалік Тель-Авіва почали тестувати введення четвертої дози вакцини від коронавірусу.

Про це повідомляє Associated Press (AP).

Зазначається, що 150 медпрацівникам, які отримали третє, бустерне, щеплення в серпні, ввели четверту дозу вакцини Pfizer. Це робиться в рамках дослідження, щоб визначити, чи є сенс у додатковій вакцинації всього населення країни.

"Сподіваюся, ми зможемо показати тут, що цей четвертий бустер дійсно забезпечує захист від "Омікрону", який вкрай необхідний", — сказав професор, колишній директор відділення трансплантації серця в Шибі Джейкоб Лаві.

Раніше у грудні група реагування на пандемію в Ізраїлі постановила, що будь-яка людина старше 60 років, а також медичні працівники зможуть отримати четверте щеплення від коронавірусу. Прем'єр-міністр Ізраїлю Нафталі Беннет закликав громадян погодитися на четвертий бустер якомога швидше.

За даними видання, з 9,3 мільйона жителів Ізраїлю понад 4,2 мільйона отримали третю дозу вакцини Pfizer/BioNTech.

Що відомо

  • 26 грудня Міністерство охорони здоров'я Ізраїлю надало екстрений дозвіл на використання препарату "Паксловід" (Paxlovid) виробництва компанії Pfizer для лікування COVID-19.
  • 22 грудня ВВС повідомило, що Ізраїль планує першим у світі запровадити щеплення четвертою дозою вакцини проти коронавірусу.
  • В Ізраїлі 21 грудня зафіксували першу смерть від нового штаму COVID-19 "Омікрон". Ним заразився 60-річний чоловік.
  • Про новий штам коронавірусу, який вперше виявили на півдні Африки, британські вчені повідомили 24 листопада. Він характеризується великою кількістю мутацій у шиповидному білку, що може ускладнити його нейтралізацію антитілами, сприяти швидкому поширенню та стійкості до наявних вакцин.
  • Науковці з’ясували, що штам "Омікрон" здатний розмножуватись у тканинах бронхів у 70 разів швидше, ніж вихідний варіант вірусу та штам "Дельта", однак демонструє повільнішу швидкість реплікації у легенях. Водночас міністр охорони здоров’я ПАР Джо Фаала заявив, що інфікованих штамом "Омікрон" в 11 разів рідше кладуть у лікарні, ніж інфікованих "Дельтою".
  • За попередніми даними, більшість вакцин не забезпечують дієвий захист від інфікування "Омікроном", але запобігають тяжкому перебігу хвороби й госпіталізаціям. Крім того, підвищує дієвість щеплень третя (бустерна) доза.

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок