Інфікованих "Омікроном" в 11 разів рідше кладуть у лікарні, ніж інфікованих "Дельтою" – дані ПАР

Інфікованих "Омікроном" в 11 разів рідше кладуть у лікарні, ніж інфікованих "Дельтою" – дані ПАР

Інфікованих "Омікроном" в 11 разів рідше кладуть у лікарні, ніж інфікованих "Дельтою" – дані ПАР
. Фото: Associated Press

У Південно-Африканській Республіці – одній із перших країн, де виявили новий штам коронавірусу "Омікрон", 1,7% інфікованих ним потребують госпіталізації. Водночас для штаму "Дельта" цей показник становив 19% – тобто приблизно в 11 разів більше.

Про це на пресконференції 17 грудня заявив міністр охорони здоров’я ПАР Джо Фаала.

Під час третьої хвилі коронавірусу в країні, коли домінував штам "Дельта", з-поміж 4 485 інфікованих протягом другого тижня госпіталізації потребували 888 людей (19%). За аналогічний проміжок четвертої хвилі інфікувалися вчетверо більше людей – 20 207, але госпіталізували лише 348 (1,7%).

Дані з ПАР підтверджують попередній висновок науковців про більшу заразність "Омікрону", якщо порівняти з іншими вірусами, але також вказують на менший ризик госпіталізації після інфікування. Фаала також зазначив, що більшість заражених "Омікроном" переносять COVID-19 у легкій формі.

Водночас, як зазначає Bloomberg, ситуація в Південно-Африканській Республіці не обов’язково може відповідати поширенню "Омікрону" в інших країнах – зокрема тому, що більшість населення є молодим, а 70-80% жителів, за оцінками місцевих органів охорони здоров’я, могли перехворіти на COVID-19.

До того ж, на відміну від попередніх хвиль коронавірусу, зараз у Південно-Африканській Республіці не така завантаженість ліжок у лікарнях, тож туди приймають пацієнтів і із захворюванням середньої тяжкості.

Що відомо

Читайте також

"Омікрон": що відомо про новий штам коронавірусу та чи загрожує він Україні

"Не панікуйте через Омікрон". Лікар – про новий штам коронавірусу

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок