Вакцина Pfizer захищає від шпиталізації під час захворювання на "Омікрон" — дослідження

Вакцина Pfizer захищає від шпиталізації під час захворювання на "Омікрон" — дослідження

Вакцина Pfizer захищає від шпиталізації під час захворювання на "Омікрон" — дослідження
. Фото: Укрінформ

Дві дози вакцини від COVID-19 компаній Pfizer-BioNTech можуть на 70% захистити хворих від шпиталізації у разі зараження штамом "Омікрон". Дослідження проводила найбільша приватна страхова компанія ПАР Discovery Health, передає Reuters.

У дослідження опублікованому у вівторок 14 грудня брали участь 211 тисяч інфікованих на COVID-19 громадян ПАР. З них близько 78 000 були заражені новим штамом "Омікрон".

Як зазначає видання, стрімке розповсюдження нового варіанту, який виявили уже в понад 60 країнах, «викликає занепокоєння» у Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Наразі південноафриканські вчені фіксують, що 78% всіх позитивних тестів у країні припадають на "Омікрон".

Що відомо

  • Випадки зараження новим штамом коронавірусної інфекції "Омікрон" зафіксували у 63 країнах світу.
  • Станом на 30 листопада в 11 країнах Євросоюзу і Європейської економічної зони зафіксували 44 випадки нового штаму коронавірусу "Омікрон”.
  • 10 грудня Американський центр контролю та запобігання захворюванням (CDC) оприлюднив результати дослідження стосовно нового штаму коронавірусу "Омікрон". Згідно з ними, вакциновані люди переносять цей штам у легкій формі.
  • У зв'язку з поширенням штаму "Омікрон" 3 грудня на період дії карантину в Україні встановили заборону на в'їзд іноземцям та особам без громадянства, які прибувають із низки африканських країн.
  • США посилили карантинні обмеження через штам COVID-19 "Омікрон".
  • Уряд Південної Кореї ухвалив рішення посилити карантинні обмеження на тлі стрімкого погіршення епідеміологічної ситуації у країні.

Читайте також

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок