Ізраїль та Південна Корея дозволили пігулки Pfizer для лікування коронавірусу

Ізраїль та Південна Корея дозволили пігулки Pfizer для лікування коронавірусу

Оновлено
Ізраїль та Південна Корея дозволили пігулки Pfizer для лікування коронавірусу
. АР

Міністерство охорони здоров'я Ізраїлю надало екстрений дозвіл на використання препарату "Паксловід" (Paxlovid) виробництва компанії Pfizer для лікування COVID-19. Також використання пігулок схвалила влада Південної Кореї.

Як повідомляє The Times of Israel, МОЗ Ізраїлю підписав відповідну угоду з Pfizer щодо постачання препарату. Як очікується, перші 100 тисяч доз надійдуть до країни 29 грудня, і протягом кількох днів їх розподілять по лікарнях. Загалом Ізраїль замовив сотні тисяч доз, щоб допомогти населенню боротися із хвилею штаму "Омікрон".

Крім того, 27 грудня влада Південної Кореї схвалила екстрене використання пігулок "Паксловід", передає Yonhap News. Препарат призначатимуть для лікування хворих старше 12 років.

Раніше у Pfizer заявили, що у разі призначення "Паксловіду" протягом трьох днів після появи симптомів COVID-19 кількість госпіталізацій або смертельних випадків знижується на 89% та на 85%, якщо розпочинати лікування протягом п'яти днів. У компанії розраховують, що пігулки будуть настільки ж ефективними й проти штаму "Омікрон".

Що відомо

  • 22 грудня Управління з продовольства та медикаментів США дозволило використання препарату "Паксловід" виробництва Pfizer.
  • 16 грудня міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко заявив про підписання договору з компанією Pfizer про основні умови закупівлі інноваційних ліків "Паксловід" для амбулаторного лікування хворих з коронавірусом. За його даними, законтрактовано до закупівлі 300 тисяч курсів препарату.
  • Головний санлікар Ігор Кузін в інтерв'ю Суспільному повідомив, що перші поставки в Україну пігулок проти коронавірусу Paxlovid можуть відбутися орієнтовно в першому кварталі 2022 року.

Читайте також:

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок