В Ізраїлі зафіксували першу смерть від штаму "Омікрон" COVID-19

В Ізраїлі зафіксували першу смерть від штаму "Омікрон" COVID-19

В Ізраїлі зафіксували першу смерть від штаму "Омікрон" COVID-19
. Associated Press

Ізраїльські лікарі повідомили про перший летальний випадок, спричинений зараженням варіантом COVID-19 "Омікрон".

Про це повідомляє Reuters.

Як зазначає видання, медичний центр Сорока у Беєр-Шеві повідомив про смерть пацієнта 21 грудня. За словами медиків, 60-річний чоловік страждав від низки серйозних захворювань, діагностованих раніше.

"Його смерть пов'язана здебільшого із захворюваннями, виявленими раніше, а не з респіраторною інфекцією, викликаною коронавірусом", – йдеться у повідомленні.

За даними ЗМІ, при цьому померлий був повністю вакцинований проти COVID-19, однак з моменту останнього щеплення минуло понад шість місяців. Він був шпиталізований до лікарні за два тижні до цього.

У лікарні додали, що ПЛР-тест викликав підозру, що чоловік був інфікований варіантом "Омікрон", тому йому призначили додатковий ДНК-аналіз.

Що відомо

  • Про новий штам коронавірусу, який вперше виявили на півдні Африки, британські вчені повідомили 24 листопада. Він характеризується великою кількістю мутацій у шиповидному білку, що може ускладнити його нейтралізацію антитілами, сприяти швидкому поширенню та стійкості до наявних вакцин.
  • Науковці з’ясували, що штам "Омікрон" здатний розмножуватись у тканинах бронхів у 70 разів швидше, ніж вихідний варіант вірусу та штам "Дельта", однак демонструє повільнішу швидкість реплікації у легенях. Водночас міністр охорони здоров’я ПАР Джо Фаала заявив, що інфікованих штамом "Омікрон" в 11 разів рідше кладуть у лікарні, ніж інфікованих "Дельтою".
  • За попередніми даними, більшість вакцин не забезпечують дієвий захист від інфікування "Омікроном", але запобігають тяжкому перебігу хвороби й госпіталізаціям. Крім того, підвищує дієвість щеплень третя (бустерна) доза.
  • На території Сполучених Штатів Америки зареєстрована перша відома смерть через штам "Омікрон" COVID-19.
  • У Німеччині пропонують вводити бустерну дозу COVID-вакцини через три місяці після повної вакцинації, щоб запобігти поширенню штаму "Омікрон".
  • Головний санітарний лікар Ігор Кузін повідомив, що в Україні одужав перший пацієнт, в якого виявили штам "Омікрон".

Читайте також

"Омікрон": що відомо про новий штам коронавірусу та чи загрожує він Україні

"Не панікуйте через Омікрон". Лікар – про новий штам коронавірусу

Ізраїль заборонив поїздки до США, Канади, Німеччини, Бельгії і ще низки країн через “Омікрон”

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок