"Омікрон" поширюється швидше за "Дельту" та знижує ефективність вакцин — ВООЗ

"Омікрон" поширюється швидше за "Дельту" та знижує ефективність вакцин — ВООЗ

"Омікрон" поширюється швидше за "Дельту" та знижує ефективність вакцин — ВООЗ
. АР

Новий штам коронавірусу "Омікрон" поширюється швидше за "Дельту", однак спричиняє легші симптоми хвороби.

Про це йдеться у попередні доповіді Всесвітньої організації охорони здоров'я, передає AFP.

Зокрема відзначається, що штам спричиняє "зниження ефективності вакцини проти інфікування та передачі". Дослідники також допускають, що "Омікрон" може випередити "Дельту" за кількістю хворих.

В організації також відзначили, що наразі серед зареєстрованих випадків захворювань на "Омікрон" — легкі та безсимптомні випадки, однак поки що недостатньо даних, щоб зробити однозначні висновки.

Що відомо

  • Випадки зараження новим штамом коронавірусної інфекції "Омікрон" зафіксували у 63 країнах світу.
  • Станом на 30 листопада в 11 країнах Євросоюзу і Європейської економічної зони зафіксували 44 випадки нового штаму коронавірусу "Омікрон”.
  • 10 грудня Американський центр контролю та запобігання захворюванням (CDC) оприлюднив результати дослідження стосовно нового штаму коронавірусу "Омікрон". Згідно з ними, вакциновані люди переносять цей штам у легкій формі.
  • У зв'язку з поширенням штаму "Омікрон" 3 грудня на період дії карантину в Україні встановили заборону на в'їзд іноземцям та особам без громадянства, які прибувають із низки африканських країн.
  • США посилили карантинні обмеження через штам COVID-19 "Омікрон".
  • Уряд Південної Кореї ухвалив рішення посилити карантинні обмеження на тлі стрімкого погіршення епідеміологічної ситуації у країні.

Читайте також

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок