За рік до відповідальності притягнули понад 600 посадовців ЗСУ та Міноборони — Резніков

За рік до відповідальності притягнули понад 600 посадовців ЗСУ та Міноборони — Резніков

За рік до відповідальності притягнули понад 600 посадовців ЗСУ та Міноборони — Резніков
. Міністр оборони України Олексій Резніков. Фото: Getty Images

Минулого року після внутрішніх аудитів 621 посадовця із Збройних Сил України та Міністерства оборони притягнули до відповідальності. Про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков.

За його словами, до матеріальної відповідальності притягнули 497 посадовців; до дисциплінарної відповідальності – 124 посадові особи.

Міністр зазначив, що всі матеріали внутрішніх аудитів, якими встановлено порушення, своєчасно передавались до правоохоронних органів.

"Моя принципова позиція була, є і буде незмінною — нульова толерантність до будь-яких порушень. Всі особи, чия вина доведена відповідними органами, — несуть і нестимуть відповідальність", — написав Резніков у Facebook.

Раніше міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що Міноборони планує перезавантаження антикорупційного управління та запровадження механізму громадського контролю. Для антикорупційного управління МОУ шукають кадри.

Що відомо про скандал із закупівлею харчів для ЗСУ

Міноборони підозрюють у розкраданні коштів на закупівлях харчів для Збройних сил України. 21 січня видання "Дзеркало тижня" опублікувало матеріал журналіста і засновника проєкту "Наші гроші" Юрія Ніколова, у якому стверджується, що за участі Міністерства оборони України розкрадаються кошти на закупівлі харчів для ЗСУ. Зокрема, за словами журналіста, відомство, законтрактувало яйця по 17 грн за штуку, тоді як роздрібна ціна в магазині Києва зараз близько 7 грн за штуку, а картоплю замовили по 22 грн за кілограм, при цьому роздрібна ціна в магазині становить 8–9 грн.

У Міноборони заявили, що інформація про закупівлю харчування для армії за завищеними цінами розповсюджується з ознаками навмисних маніпуляцій та вводить в оману. У відомстві повідомили, що проводять внутрішню перевірку та готують матеріали до СБУ для проведення розслідування щодо поширення свідомо неправдивих даних.

На тлі справи про ймовірне розкрадання коштів на закупівлях харчів для Збройних сил України за участі Міноборони з'явилася інформація про можливу відставку Олексія Резнікова з посади міністра.

Резніков прокоментував можливе рішення щодо своєї відставки. Він сказав, що жоден чиновник не вічний на своїй посаді, однак зазначив, що в будь-якому разі працюватиме для перемоги України. Він також висловив сподівання, що його фах юриста дозволить Україні "не просто перемогти у війні, а ще потім покарати військово-політичне керівництво РФ".

Читайте також

Комітет з питань нацбезпеки ініціює законопроєкт про часткове відкриття даних про закупівлі в умовах війни

НАБУ розслідує скандал із закупівлею харчів для ЗСУ. Резніков прокоментував "яйця по 17 грн за штуку"

Скандал в Міноборони: заступник міністра подав у відставку

Закупівля харчів для ЗСУ: підозру отримав звільнений заступник міністра

ДБР затримало підприємців, які продавали військовим яйця по 17 гривень

На початок