Росія "ставить" на внутрішню дестабілізацію. Зеленський і Данілов закликали українців не панікувати

Росія "ставить" на внутрішню дестабілізацію. Зеленський і Данілов закликали українців не панікувати

Доповнено
Росія "ставить" на внутрішню дестабілізацію. Зеленський і Данілов закликали українців не панікувати
. Президент Володимир Зеленський. Скріншот: Суспільне

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що безпекова ситуація в Україні перебуває під контролем та закликав ЗМІ й політиків не роздмухувати панічні настрої. Відповідну заяву зробив президент Володимир Зеленський після засідання РНБО. Раду нацбезпеки скликали на тлі повідомлень про відкликання дипломатів низки країн та загрози з боку Росії.

"Усе під контролем, підстав для паніки немає", – зазначив Зеленський у відеозверненні, більшість якого присвятив ситуації з COVID-19 в Україні.

"Дуже багато парамілітарної белетристики з’являється у засобах масової інформації. Я хотів би звернутися до всіх вас: друзі, колеги, трошечки збавити той накал, який сьогодні існує", — сказав Данілов під час брифінгу 24 січня.

Читайте також: Загроза військового вторгнення Росії в Україну. Оновлення

За його словами ситуація на українських кордонах та всередині України є цілком контрольованою. За його словами, РФ "ставить" на внутрішню дестабілізацію, тому не треба панікувати.

"Немає жодних на сьогодні приводів, щоб ми з вами панікували. Я дуже просив би, щоб всі були в спокої", — наголосив Данілов.

При цьому посадовець розкритикував ініціативу міського голови Києва Віталія Кличка скликати 28 січня у Києві засідання керівництва Асоціації міст України для обговорення питань організації територіальної оборони кожної області та міста України.

"Для цього є наші збройні сили, які можуть дати відсіч у разі необхідності", — підкреслив Данілов.

Відтак він закликав не поширювати панічні настрої в Україні.

"У кожної країни свої завдання. І коли відбуваються ті чи інші речі, ми маємо з вами перш за все аналізувати спокійно й виважено, і робити висновки", — підсумував секретар РНБО.

Що відомо

Підписуйтесь на розсилку Суспільного — головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте також

Австралія евакуює сім’ї дипломатів та закликає своїх громадян залишити Україну

"Це може стати новою Чечнею". Прем’єр Великої Британії застеріг Росію від вторгнення в Україну

Рішення вивезти родини дипломатів викликане логікою політичної ситуації в США — Подоляк

Білорусь розмістить "цілий контингент" білоруської армії на кордоні з Україною – Лукашенко

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок