Україна заповнила другу частину опитувальника ЄС. Він потрібен для отримання статусу кандидата на членство

Україна заповнила другу частину опитувальника ЄС. Він потрібен для отримання статусу кандидата на членство

Україна заповнила другу частину опитувальника ЄС. Він потрібен для отримання статусу кандидата на членство
. Президент Володимир Зеленський демонструє заповнену другу частину опитувальника для надання Україні статусу кандидата на членство в ЄС, 9 травня 2022 року. Фото: Володимир Зеленський / Telegram

Україна заповнила другу частину анкети-опитувальника Європейської комісії, яка необхідна для отримання статусу кандидата на членство в Європейському Союзі.

Про це президент Володимир Зеленський повідомив під час віртуальної зустрічі з президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн 9 травня.

"Продемонстрував другу частину заповненої анкети-опитувальника для отримання Україною статусу кандидата на членство в Європейському Союзі. Дякую за чіткі сигнали підтримки на цьому важливому для нас шляху", — повідомив глава держави у Telegram-каналі.

Читайте також: "Ми готові": Зеленський закликав прийняти Україну в ЄС за скороченою процедурою

Своєю чергою президентка Європейської комісії за підсумками розмови заявила, що очікує на отримання заповненого Україною опитувальника.

"Європейська комісія прагнутиме надати свій висновок (щодо надання Україні статусу кандидата на членство в ЄС — ред.) у червні", — зазначила вона у Twitter.

Читайте також: Єврокомісія оцінила роботу України над опитувальником щодо членства ЄС

Що відомо

  • 8 квітня президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн офіційно передала президенту Володимиру Зеленському опитувальник, заповнення якого є необхідним кроком для надання Україні статусу кандидата в ЄС.
  • 17 квітня заступник голови Офісу президента Ігор Жовква повідомив, що опитувальник щодо вступу до Європейського союзу заповнено повністю – тепер Україна очікує на прискорену процедуру вступу в ЄС.
  • Наступного дня Офіс президента повідомив, що Володимир Зеленський передав главі представництва Європейського Союзу в Україні Матті Маасікасу заповнену анкету-опитувальник для отримання Україною статусу кандидата на членство в ЄС.
  • Згідно з опитуванням групи "Рейтинг", оприлюдненим 17 лютого, вступ до ЄС підтримують 68% українців, до НАТО — 62% громадян, що є найвищим показником за всю історію подібних спостережень із 2014 року.
  • 19 квітня речник Європейської комісії Ерік Мамер повідомив, що Європейський Союз отримав відповіді України на першу частину опитувальника, необхідного для ухвалення рішення про надання їй статусу кандидата на членство.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 75. Текстовий онлайн

"Через напад РФ вплив на психічне здоров’я буде спостерігатися протягом десятиліть" — голова Бюро ВООЗ в Україні

"Заяви Путіна свідчать про ненависть до українського народу" — інтерв’ю з генеральною секретаркою Amnesty International

Біженці, соціальне житло, шахраї — інтерв’ю з речницею Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні

“На вулиці повісили людожера. Люди стояли кілька діб і чекали цього” — щоденник киянки, яка пережила фашистську окупацію

Підписуйтесь на розсилку Суспільного — головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок