Опитувальник щодо вступу України в ЄС заповнений — ОПУ

Опитувальник щодо вступу України в ЄС заповнений — ОПУ

Важливо
Опитувальник щодо вступу України в ЄС заповнений — ОПУ
.

Опитувальник щодо вступу до Європейського союзу заповнено повністю – тепер Україна очікує на прискорену процедуру вступу в ЄС. Про це у спільному ефірі телеканалів повідомив заступник голови Офісу президента Ігор Жовква.

"Можу констатувати, що документ з української сторони заповнений", – повідомив заступник голови ОПУ.

За його словами, після отримання заповненого опитувальника Єврокомісія готуватиме рекомендацію щодо виконання Україною копенгагенських критеріїв вступу до ЄС. Україна, у свою чергу, сподівається на набуття статусу країни-кандидата на вступ до ЄС вже в червні поточного року, сказав Жовква.

Читайте також: Україна у червні може отримати статус кандидата на вступ у ЄС — Стефанішина

"Чекаємо, що рекомендація буде позитивною, а далі м’яч буде на стороні держав-членів ЄС. У червні відбудеться засідання Європейської Ради, де ми очікуємо надання Україні статусу країни-кандидата на членство в ЄС... Далі маємо розпочатися переговори про вступ. І, коли ми такі переговори проведемо, можна вже говорити про повноцінне членство України в ЄС", – сказав Жовква.

Війна — усі останні новини

Що відомо

  • 8 квітня президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн офіційно передала президенту Володимиру Зеленському опитувальник, заповнення якого є необхідним кроком для надання Україні статусу кандидата в ЄС.
  • 26 лютого президент Володимир Зеленський заявив, що зараз, коли Збройні сили України боронять Україну від російських військ, настав час ухвалити рішення про членство України в ЄС. 28 лютого президент Володимир Зеленський підписав заявку на членство України в Європейському Союзі.
  • Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн висловилась на підтримку вступу України до складу Євросоюзу. За даними видання Politico, країни ЄС домовилися 7 березня розпочати процес розгляду заявок на членство, поданих Україною, Грузією та Молдовою.
  • Згідно з опитуванням групи "Рейтинг", оприлюдненого 17 лютого, вступ до ЄС підтримують 68% українців, до НАТО — 62% громадян, що є найвищим показником за всю історію подібних спостережень із 2014 року.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 53. Текстовий онлайн

Russia invades Ukraine — live updates from Suspilne

Війна на околицях Києва та життя в столиці. Текстовий онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок