Україна не відмовлялася від переговорів, але Росія висуває ультиматуми — радник глави ОП

Україна не відмовлялася від переговорів, але Росія висуває ультиматуми — радник глави ОП

Офiцiйно
Україна не відмовлялася від переговорів, але Росія висуває ультиматуми — радник глави ОП
. Офіс президента

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заперечив твердження речника держави-агресора Дмитра Пєскова про відмову України від переговорів. За його словами, Росія наразі висунула "неприйнятні умови та ультиматуми".

Про це повідомляє Офіс президента.

"Їхні (РФ — ред.) коментарі про те, що ми нібито відмовилися від перемовин, — це просто частина їхньої тактики. Вони намагаються завести переговори в глухий кут ще до їх початку. Зрозуміло, що потрібен інший підхід. Переговори повинні базуватися на здоровому глузді та бути такими, щоб можна було напрацювати чесне рішення в інтересах людей і національної державності України", — заявив Подоляк.

Він додав, що Україна довела своїм спротивом марність намагань Росії "загнати нас у глухий кут", а наступ у ніч проти 26 лютого спростовує "брехню росіян про те, що нібито у їхніх сил був наказ зупинитися".

"Саме тому, що президент Володимир Зеленський категорично не сприймає будь-які неприйнятні для України умови та ультиматуми. Лише повноцінні переговори", підсумував радник глави ОП.

Читайте також: ЗМІ: Німеччина погодилася від’єднати Росію від SWIFT. Процедуру розпочато

Нагадаємо, раніше речник президента держави-агресора Дмитро Пєсков заявив, що 25 лютого Україна начебто відмовилася від перемовин із Росією, через що російські війська продовжили наступ на українській території.

Зазначимо, що напередодні речник президента України Сергій Никифоров спростував заяви російського візаві про нібито відмову України від перемовин із Москвою. За його словами, сторони консультуються про місце та час проведення переговорного процесу.

Водночас, як повідомляло The New York Times із посиланням на посла України в Ізраїлі Євгена Корнійчука та співрозмовника в ізраїльському уряді, Україна попросила Ізраїль стати посередником у перемовинах.

Що відомо

  • Уранці 24 лютого президент Росії Володимир Путін виступив з екстреним зверненням до громадян, в якому повідомив про рішення щодо початку військової операції на Донбасі.
  • 24 лютого російська війська захопили Чорнобильську АЕС, персонал станції перебуває у заручниках. У зоні відчуження зафіксоване підвищення радіаційного фону.
  • Президент Володимир Зеленський оголосив про запровадження воєнного стану по всій Україні. Верховна рада проголосувала за запровадження воєнного стану.
  • Станом на ранок 26 лютого російські війська продовжують завдавати ударів з усіх напрямків практично по всіх великих містах України та завдавати шкоди громадянській інфраструктурі. Але ситуація в країні контрольована.
  • Станом на ранок 26 лютого вбито понад 3500 російських військових, ще 200 — полонені. Про це повідомив радник очільника Офісу президента Михайло Подоляк.

Читайте також

Обстріли й спроба прориву на Київ. Вторгнення РФ, день третій. Онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок