Міноборони РФ заявило про знищення понад сотні українських БПЛА та 6 морських дронів

Міноборони РФ заявило про знищення понад сотні українських БПЛА та 6 морських дронів

Міноборони РФ
Будівля Міністерства оборони Росії, Москва. Getty Images

У Міністерстві оборони Росії заявили, що вночі, 17 травня, нібито було знищено 102 безпілотники, якими Україна атакувала територію окупованого Криму та ще три російські області. Крім того, за даними оборонного відомства, було знищено шість морських дронів у акваторії Чорного моря.

Про це йдеться у повідомленні російського Міноборони.

Зазначається, що сили ППО знищили 51 БПЛА над територією Криму, 44 у Краснодарському краї, 6 — на Бєлгородщині та ще 1 — у Курській області.

У Міноборони РФ додали, що в акваторії Чорного моря було знищено 6 безекіпажних катерів.

Водночас в оперативному штабі Краснодарського краю РФ напередодні повідомляли, що на території нафтопереробного заводу у Туапсинському районі "сталося займання через падіння безпілотників".

У ніч на 17 травня жителі Новоросійська у Краснодарському краї Росії також повідомили про щонайменше 35 вибухів, які пролунали над містом, а також звуки стрілянини. За свідченнями очевидців, у місті чути сирени швидких та пожежних машин. У районі морського порту видно дим, сам порт знеструмлений.

Також вночі 17 травня окупаційний губернатор Севастополя (Крим) Михайло Развозжаєв повідомляв, що російські сили ППО та флот у різних районах міста знищували безпілотні літальні апарати і безекіпажні катери в акваторії Чорного моря.

На початок