Сьогоднішня ніч показала, що жодних шансів у РФ точно нема — Подоляк

Сьогоднішня ніч показала, що жодних шансів у РФ точно нема — Подоляк

Сьогоднішня ніч показала, що жодних шансів у РФ точно нема — Подоляк
. Офіс президента

Станом на ранок 26 лютого російські війська продовжують завдавати ударів з усіх напрямків практично по всіх великих містах України та завдавати шкоди громадянській інфраструктурі. Але ситуація в країні контрольована.

Про це в ефірі телеканалу "Рада" повідомив радник очільника Офісу президента Михайло Подоляк.

Про ситуацію в Києві

За його словами, у Києві ефективно працюють Нацполіція і тероборона.

"Якщо ЗСУ працює по околицях, не дає розвернутися будь-яким суттєвим підрозділам російської армії, то у місті абсолютно ефективно працюють загони тероборони. З'ясувалося, що люди виходять і захищають свої будинки, свої будівлі. Це все те, чого не чекали аналітики російського генштабу", — заявив радник голови ОПУ.

Він зазначив, що Нацполіція зафіксувала практично всі ДРГ, які частково вже знищені. Наразі ситуація у Києві "контрольована на 100%".

"Так у нас є бої, є локальні бої — на Берестейці, наприклад, де була спроба захопити військову частину, яку відбито. У будь-якому напрямку, де відбувається те чи інше боєзіткнення, українські ЗСУ, Нацполіція, тероборона отримують перевагу і перемагають", — зазначив Подоляк.

Про ситуацію в українських містах

Він також повідомив, що ЗСУ успішно відбили висадку десантів РФ і спроби прориву бронетехніки, а влада українських міст залишається на місцях.

"Практично в жодному місті, в жодній області ніхто з керівництва цих областей, місцевих органів влади не покинули своїх місць. Вони працюють, попри постійні обстріли чи на постійну роботу ворожих ДРГ в цих містах, постійні прямі зіткнення зі збройними силами РФ", — розповів радник голова ОПУ.

Він також зауважив, що якщо у попередні два дні протистоянь ворог намагався нищити військову тільки інфраструктуру, то 26 лютого йдеться про знищення громадянської інфраструктури.

"Тобто війна вже йде з простими людьми у містах України. З цим викликом Україна справляється", — заявив радник голови ОП.

"Сьогоднішня ніч показала — ніяких шансів у РФ точно нема і точно не буде", — додав він.

Що відомо

  • У ніч на 26 лютого російський безпілотний літальний апарат атакував корабель Морської охорони Держприкордонслужби України "Григорій Куроп’ятніков" у Чорному морі.
  • Вранці 24 лютого президент Росії Володимир Путін виступив з екстреним зверненням до громадян, в якому повідомив про рішення щодо початку військової операції на Донбасі.
  • 24 лютого російська війська захопили Чорнобильську АЕС, персонал станції перебуває у заручниках. У зоні відчуження зафіксоване підвищення радіаційного фону.
  • Президент Володимир Зеленський оголосив про запровадження воєнного стану по всій Україні. Верховна рада проголосувала за запровадження воєнного стану.
  • Речник президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Москва готова вести перемовини з керівництвом України про нейтральний статус України і відмову від розміщення на українській території озброєння.
  • Речник президента Володимира Зеленського Сергій Никифоров спростував заяви Пєскова про нібито відмову України від перемовин із Москвою. За його словами, зараз сторони консультуються про місце та час проведення переговорного процесу.

Читайте також

Збитий в Дарниці безпілотник, обстріли й спроба прориву на Київ. Вторгнення РФ, день другий. Онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок