У Чорнобилі — перевищення рівня радіації

У Чорнобилі — перевищення рівня радіації

У Чорнобилі — перевищення рівня радіації
. З відкритих джерел

У Зоні відчуження перевищена доза випромінювання. Це може бути пов'язано з тим, що важка техніка ходить по забрудненій території й підіймає пил.

Це Суспільному підтвердив голова Екоцентру Сергій Кірєєв.

"По деяких пунктах перевищена у 2-7 разів. Це пов'язано з тим, що важка техніка ходить по території – підіймають пил реактивного забруднення", – повідомив Сергій Кірєєв.

Водночас за інформацією Держаної інспекції ядерного регулювання, перевищення рівня радіації не перейшли допустимих рівнів.

"Є коливання, але вони в межах контрольних рівнів. Ми зв'язались із Екоцентром, і вони сказали, що таке підвищення могло бути через проходження військової техніки. Адже хвилі є від радіолокатора і це може бути причиною таких значних коливань. Вже і Європарламент запросив інформацію щодо цього", – повідомила прессекретарка інспекції Тетяна Княжицька.

Що відомо

Читайте також

Збитий в Дарниці безпілотник, обстріли й спроба прориву на Київ. Вторгнення РФ, день другий. Онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок