Нагнітання паніки — чергова хвиля гібридної війни — СБУ

Нагнітання паніки — чергова хвиля гібридної війни — СБУ

Нагнітання паніки — чергова хвиля гібридної війни — СБУ
. СБУ. Фото: УНІАН

Український інформаційний простір зазнає потужного інформаційного впливу з метою нагнітання паніки в суспільстві та сіяння зневіри у здатності держави захистити своїх громадян.

Про це йдеться в заяві Служби безпеки Україні, опублікованій на сайті відомства.

" Сьогодні вітчизняний інформаційний простір зазнає безпрецедентного впливу. Україна зіткнулася зі спробами системного нагнітання паніки, поширенням фейкової інформації та викривленням реального стану речей. Усе це в комплексі – ніщо інше як чергова потужна хвиля гібридної війни", — сказано в повідомленні.

У повідомленні також сказано, що СБУ аналізує різні сценарії розвитку подій та має відповідні плани реагування на кожен з них у співпраці з законодавчою та виконавчою владою в Україні.

У Службі безпеки стверджують, що прояви інформаційної війни фіксуються в соціальних мережах, ЗМІ, а також у поширенні окремими політиками наративів країни-агресора. Протидія цим проявам відбувається через рішення РНБО, нейтралізації кібератак, ботоферм, агентурних мереж іноземних спецслужб, протидії диверсіям та терактам.

" Співробітники СБУ працюють у всіх регіонах країни у посиленому режимі. Ми готові захищати Україну", — сказано в повідомленні.

Служба безпеки закликає громадян зберігати спокій та не піддаватися на провокації.

"Паніка й дестабілізація грають на користь тільки ворогам, а не Україні. Ми всі маємо мислити критично і перевіряти будь-яку інформацію; керуватись даними офіційних джерел, а не анонімних; навчитися відрізняти правду від фейків", — підкреслили у відомстві.

Що відомо

  • 12 лютого президент Володимир Зеленський заявив, що українська сторона аналізує інформацію розвідки щодо загрози повномасштабного вторгнення Росії в Україну найближчим часом. Водночас головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний та міністр оборони Олексій Резніков запевнили, що українська армія готова дати відсіч Росії у разі вторгнення.
  • У Міністерстві закордонних справ заявили, що Україна має сильну позицію завдяки скоординованим дипломатичним контактам на всіх рівнях та закликали зберігати спокій на тлі заяв про загрозу ймовірного вторгнення Росії.
  • Радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що Росія може напасти на Україну, не чекаючи на завершення Олімпійських Ігор у Пекіні.
  • На початку листопада 2021-го американські ЗМІ повідомили про скупчення російської техніки на кордоні з Україною. Тоді у Міноборони та РНБО заперечили цю інформацію. 21 листопада голова української розвідки заявив, що Росія сконцентрувала біля кордонів з Україною понад 92 тисячі військовослужбовців і готується до нападу до кінця січня — на початку лютого 2022 року.

Читайте також

Загроза військового вторгнення Росії в Україну. Оновлення

"Це блеф". Що кажуть іноземці про загрозу війни між Україною та Росією

США запропонували РФ "ідеї", які вигідні усім. Про що говорили Байден з Путіним

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок