"Маємо бути готові щодня". Зеленський зробив заяву щодо загрози нападу РФ

"Маємо бути готові щодня". Зеленський зробив заяву щодо загрози нападу РФ

Оновлено
"Маємо бути готові щодня". Зеленський зробив заяву щодо загрози нападу РФ
. УНІАН

Президент Володимир Зеленський заявив, що наразі українська сторона аналізує інформацію розвідки щодо загрози повномасштабного вторгнення Росії в Україну найближчим часом.

Про це він сказав під час брифінгу у Каланчаку, що на Херсонщині, де стартували тактично-спеціальні навчання.

"Я не можу погоджуватися чи не погоджуватися з тим що ще не сталося, слава богу. Поки що повномасштабної війни немає на сьогодні. Я як президент повинен говорити з суспільством маючи реальну інформацію. Ми отримуємо багато різної інформації з багатьох джерел. У нас також є розвідники, я не вважаю що розвідка України працює поганіше за розвідку інших держав", — сказав глава держави, коментуючи дані американської розвідки про ймовірність нападу Росії у середині лютого.

Він зазначив, що зараз у ЗМІ є забагато інформації про загрозу вторгнення РФ з вказанням конкретних дат, і українська сторона розуміє ці ризики. Разом з тим Зеленський наголосив, що "найкращі друзі для ворогів — це паніка у нашій країні". За його словами, зараз триває робота у щоденному режимі на дипломатичному рівні різних держав та різних рівнів.

"Ми вважаємо дипломатичний шлях єдиним шляхом щодо деескалації та деокупації. Ми маємо бути готові щодня. Це почалося не вчора. Це почалося у 2014-му. Тож ми готові і тому ми тут", — сказав український лідер.

Що відомо

  • Радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що Росія може напасти на Україну, не чекаючи на завершення Олімпійських Ігор у Пекіні.
  • США вважають загрозу нападу РФ на Україну реальною. За даними The New York Times, Росія сконцентрувала біля кордонів України приблизно 70 відсотків військового угруповання, яке може здійснити вторгнення на українську територію.
  • Більше десятка країн світу рекомендували своїм громадянам не їздити до України або залишити її територію через загрозу вторгнення Росії. Натомість Європейський Союз заявив, що не планує евакуації свого персоналу і продовжує діяльність у звичному режимі.
  • Послиня Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс та голова представництва ЄС в Україні Матті Маасікас заявили, що залишаться у Києві попри рекомендації виїхати з країни на тлі загрози вторгнення Росії.
  • 25 січня міністр оборони Олексій Резніков заявив, що на сьогодні немає підстав очікувати на повномасштабне відкрите вторгнення з боку Росії, оскільки вона не сформувала ударного угруповання, яке б могло його здійснити.
  • На початку листопада 2021-го американські ЗМІ повідомили про скупчення російської техніки на кордоні з Україною. Тоді у Міноборони та РНБО заперечили цю інформацію. 21 листопада голова української розвідки заявив, що Росія сконцентрувала біля кордонів з Україною понад 92 тисячі військовослужбовців і готується до нападу до кінця січня — на початку лютого 2022 року.

Читайте також

Загроза військового вторгнення Росії в Україну. Оновлення

Військова допомога Україні на тлі загрози з боку Росії. Які країни допомагають озброюватися

Заборона роботи з банками та експорту технологій. Які санкції готують Росії у разі нападу на Україну

Навіщо НАТО посилюється і як це стосується України: коментар військового експерта

Підписуйтесь на розсилку Суспільного — головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок