"Наше посольство залишиться в Києві", — посол Японії в Україні

"Наше посольство залишиться в Києві", — посол Японії в Україні

Ексклюзивно

Попри рекомендацію уряду Японії своїм громадянам виїхати з України на тлі російської агресії, посольство країни в Києві продовжує роботу в штатному режимі. Про це Суспільному повідомив посол Японії в Україні Мацуда Кунінорі.

"Це не настанова громадянам Японії, що перебувають або збираються приїхати до України, а лише пересторога проти непередбачуваних ситуацій. Але я хочу наголосити, що наше посольство залишиться в Києві, ми продовжуємо працювати у звичному режимі", — сказав він.

Дипломат також нагадав про нещодавню зустріч прем’єр-міністра Японії Кісіди Фуміо з президентом США Джо Байденом, де обговорювалося питання стримування агресії Росії. "Я не можу казати деталі, але хочу запевнити, що реакція буде дуже потужна", — зазначив посол.

Уряд Японії 24 січня закликав своїх громадян виїхати з України та відкласти заплановані поїздки через загрозу вторгнення Росії. Японський уряд визначив Україну як країну з третім рівнем небезпеки — раніше туди входили лише окупований Росією Крим та окупована частина Донбасу.

Підписуйтесь на розсилку Суспільного — головні новини та тексти тижня в одному листі.

Що відомо

Читайте також

Загроза військового вторгнення Росії в Україну. Оновлення

"Підтримувати всіма можливими способами". Що кажуть західні політики про допомогу Україні

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок