НАТО має озброїти Україну, щоб відбити вторгнення путінської Росії — литовський дипломат

НАТО має озброїти Україну, щоб відбити вторгнення путінської Росії — литовський дипломат

НАТО має озброїти Україну, щоб відбити вторгнення путінської Росії — литовський дипломат
. Ілюстративне фото

Росія “безсумнівно” має намір вторгнутися в Україну в найближчі місяці, і НАТО має надати Києву оборонну зброю. Про це міністр закордонних справ Литви Габріеліус Ландсбергіс сказав в інтерв'ю The Times.

За словами литовського дипломата, західному альянсу слід розглянути питання про посилення своєї військової присутності у Східній Європі у відповідь на російський “шантаж”, який загрожує безпеці країн у всьому регіоні, пише The Times.

"Ми вважаємо, що Україні потрібна військова допомога з оборонною зброєю”, — сказав Ландсбергіс.

За його словами, у разі нападу Росії на Україну може йтися про реальну зміну безпекової ситуації в усьому регіоні.

За даними американських чиновників, режим президента Путіна зібрав щонайменше 90 тисяч військовослужбовців біля кордону з Україною, включно з добре підготовленими бойовими групами, пише The Times.

Як повідомив у середу, 22 грудня, секретар РНБО Олексій Данілов, 122 тисячі російських військових перебувають нині поблизу українських кордонів на відстані 200 км. І ще 143,5 тисячі — на відстані 400 км.

Що відомо

Читайте також

В Україні готують "третю військову операцію на Донбасі" і РФ "змушена реагувати" — Путін

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок