Франція відмовилася від пігулок проти COVID-19 через недостатню ефективність. Їх купує Україна

Франція відмовилася від пігулок проти COVID-19 через недостатню ефективність. Їх купує Україна

Франція відмовилася від пігулок проти COVID-19 через недостатню ефективність. Їх купує Україна
. Ілюстративне фото: pixabay

Франція скасувала контракт на постачання пігулок проти коронавірусу "Молнупіравір" компанії Merck, оскільки останні результати випробувань показали відносно низьку ефективність препарату. Про це міністр охорони здоров’я країни Олів’є Веран розповів в інтерв’ю BFM TV.

Згідно з даними клінічних випробувань "Молнупіравіру", він знижує ризик госпіталізації та смерті від COVID-19 серед людей із груп ризику лише на близько 30%, що менше, ніж заявлялося попередньо. Ці результати Веран назвав "не дуже добрими".

"Ми скасували замовлення (препарату – ред.), це нам нічого не коштувало", – заявив глава МОЗ Франції. Merck поки не коментувала заяву посадовця.

Франція ще у жовтні 2021 року попередньо замовила 50 тисяч курсів пігулок "Молнупіравіру". Але 10 грудня медичний регулятор країни відмовився схвалювати препарат в екстреному порядку для лікування COVID-19 легкої й середньої тяжкості.

Олів’є Веран додав, що Франція розраховує на ліки проти COVID-19 виробництва Pfizer. Їхні випробування показали ефективність у 90% щодо запобігання госпіталізації та смерті в пацієнтів із груп ризику.

Читайте також: Другий рік пандемії коронавірусу. Як світ боровся з COVID-19 у 2021-му

Франція стала першою країною, яка публічно заявила про відмову від закупівлі препарату Merck. Водночас, як зазначає Reuters, пігулки замовили Німеччина й Італія; крім того, препарат схвалили у США й планують закупити у Великій Британії.

16 грудня Міністерство охорони здоров’я підписало угоду на закупівлю пігулок "Молнупіравір", повідомив перший заступник міністра Олександр Комаріда. За його словами, планується закупити 300 тисяч курсів "Молнупіравіру", щоб запобігти важкому перебігу хвороби у пацієнтів.

Що відомо

Читайте також

У США представили експериментальні таблетовані ліки проти COVID-19

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок