Велика Британія першою в світі схвалила таблетки від коронавірусу

Велика Британія першою в світі схвалила таблетки від коронавірусу

Велика Британія першою в світі схвалила таблетки від коронавірусу
. pixabay

Велика Британія першою у світі схвалила застосування таблеток проти коронавірусу.

Препарат має назву Lagevrio (Molnupiravir), його розробило американський фармацевтичний концерн Merck та Ridgeback Biotherapeutics.

Як повідомили у пресцентрі британського Агентства з контролю за лікарськими засобами та виробами медичного призначення, препарат безпечний та ефективно знижує ризики шпиталізації та смерті пацієнтів з коронавірусом, у яких підвищений ризик розвитку серйозного захворювання.

Препарат рекомендують людям з легкою та середньою формою COVID-19, які мають принаймні один фактор ризику розвитку тяжкої форми захворювання: ожиріння, вік понад 60 років, цукровий діабет або хвороби серця.

Що відомо

  • Науковці Дюкського університету та Університету Північної Кароліни в Чапел-Гілл (США) виявили та протестували антитіло, яке обмежує тяжкість інфекцій, викликаних різними коронавірусами, зокрема тими, що викликають COVID-19.
  • У липні 2021 року про виявлення надзвичайно ефективного антитіла від Covid-19 повідомляли вчені з Центру дослідження раку в Сіетлі. Дослідники назвали його "суперантитілом" через здатність нейтралізувати всі подібні до нього патогени.
  • 3 листопада у ВООЗ заявили, що глобальна кількість захворювань і смертей від COVID-19 у світі продовжує зростати.
  • В Україні 2 листопада понад 23 тисячі нових випадків коронавірусу, 720 людей померли. Через коронавірус лише за добу госпіталізовано понад 5 тисяч людей. 93,2 % госпіталізованих із COVID-19 минулого тижня – невакциновані та не мали жодної дози антиковідної вакцини, повідомили в МОЗ.
  • Через поширення коронавірусу більшість регіонів України перейшли у "червону" зону, де діють карантинні обмеження, зокрема на пересування в громадському транспорті: обов'язковою для проїзду є наявність COVID-сертифікат про наявність вакцини. Київ також із 1 листопада у "червоній" зоні.

Читайте також

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок