У поліклініках Кропивницького можна безкоштовно щепитися від грипу

У поліклініках Кропивницького можна безкоштовно щепитися від грипу

У поліклініках Кропивницького можна безкоштовно щепитися від грипу
. Суспільне Кропивницький

У Кропивницькому безкоштовно щеплять від грипу. Вакцину отримали в якості гуманітарної допомоги. Вона є в наявності в кабінетах щеплень першої, третьої та четвертої поліклінік міста, розповіла Суспільному генеральна директорка центру медико-санітарної допомоги №1 Лариса Свириденко.

За словами Лариси Свириденко, 1300 доз вакцини отримали в якості гуманітарної допомоги, нею можуть щепитися усі охочі.

Кропивничанка Ірина Іванова вперше вакцинувалася від грипу. Вважає, що краще щепитися ніж хворіти: "Для мене вакцинація – це кращий вибір ніж хворіти і витрачати на це гроші і сили. На грип можна захворіти багато разів на рік і, навіть, на сезон".

Що відомо

Вакцинуватися від грипу можна впродовж усього епідсезону – з жовтня по травень. Щепити дітей від грипу можна з шести місяців, розповіла головна санітарна лікарка регіону Надія Оперчук: "В Україні циркулюють два віруси грипу: А і В. Що стосується нашої області, то 95% складає циркуляція вірусу грипу А. Вакцини покликані захистити від цих штамів".

За інформацією Надії Оперчук, з жовтня 2022 року від грипу щепились 4,5 тисячі жителів області. Позаминулого епідсезону — вдвічі менше: "Якщо, навіть, людина щеплена проти грипу і заражається цими вірусами, то захворюваність протікає в легкій формі й без наслідків для здоров’я. Тобто не ускладнюються хронічні захворювання".

За даними санлікарки, за тиждень грип виявили у 47 жителів області. У листопаді-грудні 2022 року — у 168.

Надія Оперчук сказала, що вакцинуватися від грипу і ковіду можна в один день, але ін’єкції слід робити в різні ділянки тіла. Імунітет після щеплення виробляється впродовж двох тижнів.

Читайте також

  • Тест на грип: навіщо його робити, розповів кропивницький лікар.
  • Записатись до лікаря та оформити виклик додому. Знам'янський кол-центр за півтора місяця отримав півтори тисячі дзвінків.
  • Кропивницькі хірурги вчаться оперувати хворих з найтяжчими вродженими патологіями серця.
Підписуйтеся на новини Суспільне: Кропивницький у Вайбері , Телеграм, Інстаграм та Ютуб
На початок