Джонсон відвідає Україну та проведе перемовини з Путіним

Джонсон відвідає Україну та проведе перемовини з Путіним

Джонсон відвідає Україну та проведе перемовини з Путіним
. Twitter Борис Джонсон

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон планує відвідати Україну, а також провести переговори з російським президентом Володимиром Путіним через загрозу вторгнення РФ на українську територію.

Про це повідомляє The Guardian.

Джонсон сподівається зміцнити дипломатичні зусилля задля стримання російської агресії. Після відвідин України британський прем’єр має намір зустрітися з Путіним, а також здійснити візит до країн Східної Європи, передає Reuters. "Прем'єр-міністр сповнений рішучості прискорити дипломатичні зусилля і посилити стримування, щоб уникнути кровопролиття в Європі. Він повторить необхідність того, щоб Росія відступила і вступила в дипломатичні відносини, коли він буде говорити з президентом Путіним на цьому тижні", — зазначив представник Даунінг-стріт.

Читайте також: "Сховатися не вдасться". МЗС Британії анонсувало санкції проти Росії й конфіскацію майна олігархів

Що відомо

  • Міністерка зовнішніх справ Великої Британії Ліз Трасс заявила, що уразі вторгнення Росії в Україну Британія планує запровадити санкції проти окремих представників московської еліти, а також фінансових установ та важливих компаній. Країна також допускає санкції проти президента РФ Володимира Путіна.
  • Заступник прем'єр-міністра Британії Домінік Рааб повідомив, що країна готова підтримувати Україну в разі вторгнення Росії, однак навряд надішле своїх військових.
  • У Сенаті США підготували чотири законопроєкти про санкції проти РФ на тлі нарощування нею агресії. Перший, підготовлений сенатором Тедом Крузом, був відхилений у Сенаті 13 січня. Ще один авторства демократа Боба Менендеса (і який підтримує Білий дім) має бути розглянутий у Сенаті. Свою ініціативу анонсував і демократ Марко Рубіо. Головна відмінність документів — в умовах запровадження санкцій: вводити їх просто зараз чи чекати можливого вторгнення РФ в Україну.
  • Європейський Союз готовий накласти на Росію "небачені раніше" економічні санкції, якщо вона нападе на Україну, заявив представник Данії 24 січня у Брюсселі. Також про підготовку нових антиросійських обмежень повідомили Велика Британія та Австралія.

Читайте також

Загроза військового вторгнення Росії в Україну. Оновлення

"У нас вулицями їздять танки? Ні". Що сказав Зеленський іноземним журналістам

Стан здоров’я і довідка про несудимість. Як в Україні розгортаються сили територіальної оборони

На розміщення сил територіальної оборони необхідно 2,7 млрд гривень — Резніков

Рада звернулася по допомогу ООН та урядів іноземних держав через агресію Росії

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок