На сьогодні кількість солдатів РФ на кордоні не є загрозливою для України — РНБО

На сьогодні кількість солдатів РФ на кордоні не є загрозливою для України — РНБО

На сьогодні кількість солдатів РФ на кордоні не є загрозливою для України — РНБО
. УНІАН

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що станом на сьогодні ситуація на кордоні з Російською Федерацією не є загрозливою. Про це Данілов заявив під час презентації системи моніторингу користування надрами у рамках Головного ситуаційного центру країни "СОТА".

"Ми контролюємо все. Наша розвідка працює дай Боже кожному. Те що ми бачимо по супутниках, давайте відрізняти, коли було весною скупчення особового складу, були солдати, це була одна ситуація. Сьогодні кількість солдатів не є такою, що є загрозливою для нашої країни", — повідомив секретар РНБО.

За словами Данілова, передислокація військових та пересування техніки, яку фіксують супутникові знімки не викликає занепокоєння. "Що стосується наявності та пересування техніки, вони це роблять постійно, постійно ставлять табори, але в цих таборах немає тої кількості людей які є загрозливими. Але це не означає що цього (нападу РФ - ред.) не трапиться завтра".

Секретар РНБО також додав, що "ситуація після розмови президента РФ Джо Байдена з Володимиром Путіним не змінилася, все залишилося в тому ж руслі".

"Росія хоче підіймати планку, щоб з нею почали спілкуватися. Спілкування не буде коштом нашого суверенітету, компроміс можливий, але у будь-якого компромісу є межа", — наголосив Олексій Данілов.

Що відомо

  • На початку листопада 2021-го американські ЗМІ повідомили про скупчення російської техніки на кордоні з Україною, однак тоді у Міноборони та РНБО заперечили цю інформацію. 21 листопада голова української розвідки Кирило Буданов заявив, що Росія сконцентрувала біля кордонів з Україною понад 92 тисячі військовослужбовців і готується до нападу до кінця січня-початку лютого 2022 року.
  • 7 грудня відбувся онлайновий саміт президентів США і Росії Джо Байдена і Володимира Путіна на тлі численних повідомлень про скупчення військ РФ на кордоні з Україною. Байден і Путін говорили в закритому режимі майже 2 години.
  • Після перемовин із Путіним Байден поговорив із лідерами Франції, Німеччини, Італії і Британії, а ввечері 9 грудня провів телефонну розмову з Володимиром Зеленським. Сторони обговорили врегулювання ситуації на Донбасі, питання членства України в НАТО, а також "Північний потік-2".
  • 9 грудня німецький парламент провів екстрені слухання щодо ймовірної воєнної інтервенції Росії в Україну. Опозиційний блок ХДС/ХСС, раніше очолюваний Ангелою Меркель, пригрозив Росії дуже серйозними санкціями.

Читайте також

В Європарламенті закликали Німеччину згорнути "Північний потік-2" у разі нападу РФ на Україну

ЗМІ продовжують повідомляти про загрозу вторгнення РФ в Україну, Кремль заперечує. Що відомо

Мер, міністр, соціал-демократ. Що відомо про майбутнього канцлера ФРН Олафа Шольца

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок