Pfizer для всіх охочих. МОЗ передасть препарат до центрів масової вакцинації

Pfizer для всіх охочих. МОЗ передасть препарат до центрів масової вакцинації

Pfizer для всіх охочих. МОЗ передасть препарат до центрів масової вакцинації
. AP

Вакцину проти COVID-19 від компаній Pfizer/BioNTech тепер використовуватимуть для проведень щеплень у центрах масової вакцинації, де вона буде доступна усім охочим з пріоритетом для людей похилого віку та людей із супутніми захворюваннями.

Як повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров'я, Україна очікує отримати близько мільйона доз Pfizer до кінця липня, тому МОЗ вирішило зробити цю вакцину доступною для широкого загалу.

Як просувається вакцинація

Тим часом в Україні щодня працює до 2 тисяч пунктів щеплень, де використовують вакцину CoronaVac від Sinovac Biotech, яку постачають в однодозних флаконах і яка не вимагає наднизьких температур зберігання, що робить її зручною для використання в таких пунктах.

У пунктах щеплень також продовжується вакцинація другою дозою вакцини AstraZeneca тих, хто отримав першу дозу цієї вакцини будь-якого виробника (Covishield, AstraZeneca-SKBio). Водночас мобільні бригади щеплюють організовані колективи вакциною Pfizer,  цільові групи з 3-4 етапів вакцинації вакциною CoronaVac/Sinovac та другою дозою вакцини AstraZeneca. Вони також щеплюють маломобільні групи населення вакциною CoronaVac/Sinovac.

У МОЗ додали, що станом на 12 липня країна вже отримала понад 5,6 млн доз різних вакцин, зокрема 2,4 млн доз CoronaVac/Sinovac, майже 1,7 млн доз Comirnaty/Pfizer, та майже 1,6 млн доз AstraZeneca різних виробників.

Читайте також: Естонія, Грузія та частина Балкан. Куди пускають щеплених Pfizer чи Sinovac українців

Що відомо

  • За добу 11 липня в Україні від коронавірусної хвороби COVID-19 вакцинували 26 356 людей. Одну дозу отримали 13 390 людей, повністю імунізовані — 12 966 людини.
  • Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) вважає, що ситуація з поширенням коронавірусу у світі стабілізувалася на "дуже високому рівні".
  • В Україні відкрили вже близько 200 центрів вакцинації від COVID-19.
  • В Україні встановили новий рекорд щеплень проти COVID-19 з початку вакцинальної кампанії. Так, за добу 24 червня щепили понад 96 тисяч людей, одну дозу отримали 40 970 людей, повністю щеплені – 55 210 людей.
  • Україна належить до країн із високим ризиком затяжного формування колективного імунітету і може набути його лише у 2023 році. Це пов'язано з дефіцитом вакцин і низькими темпами вакцинації.
  • В Україні розпочався четвертий етап вакцинації від COVID-19. Під час нього щеплять людей старше 60 років, а також людей віком 18-59, які мають супутні захворювання, ув’язнених та персонал закладів позбавлення волі та слідчих ізоляторів.
  • ЮНІСЕФ очікує, що 20% населення України буде щеплено вакцинами, отриманими від глобальної ініціативи COVAX. Водночас у фонді закликали продовжити рутинну вакцинацію від інших хвороб.

Читайте також

Чому в Україні низькі показники вакцинації від COVID-19. Пояснює радник голови ОП

Посли країн G7 заявили про готовність допомогти Україні у проведенні вакцинації

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок