В Україні вперше виявили штам COVID-19 "Дельта"

В Україні вперше виявили штам COVID-19 "Дельта"

Ексклюзивно
В Україні вперше виявили штам COVID-19 "Дельта"
. АР

На території України зафіксовані перші два випадки зараження штамом збудника COVID-19 "Дельта", раніше виявленого на території Індії.

Цю інформацію Суспільному підтвердив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов.

"Зафіксований був у двох людей, які прибули з Москви", – розповів він.

За словами посадовця, обидва пацієнти перебувають на лікуванні в Олександрівській лікарні Києва. Їхній стан задовільний, нині вони перебувають на шляху до одужання.

"Вони наразі знаходяться вже в доброму стані, нічого страшного немає. Всі процедури, які ми мали провести для того, щоб зробити максимальну ізоляцію, вже зроблені", – підкреслив Данілов.

Секретар РНБО додав, що в Україні періодично фіксують нові штами вірусу SARS-CoV-2.

"Нічого страшного немає. Ми фіксуємо різні штами, зокрема, й цей штам", – пояснив він.

Раніше Міністерство закордонних справ закликало українців утриматись від поїздок до чотирьох країн світу через поширення у них штаму "Дельта".

Що відомо

  • Всесвітня організація охорони здоров'я класифікувала варіант COVID-19 "Дельта", раніше виявлений в Індії, як штам, що викликає "глобальну стурбованість".
  • Велика Британія на чотири тижні відклала пом'якшення карантину.
  • Європейська рада зняла обмеження на подорожі в межах ЄС для іноземців, які мають COVID сертифікати.
  • За останніми даними, штам "Дельта", вперше виявлений в Індії, вже зафіксований у 74 країнах і продовжує швидко поширюватися.
  • Станом на 23 червня варіант COVID-19 "Дельта плюс", також відомий як "непальський штам", виявили у дев'ятьох країнах світу. Вчені вважають, що він більш заразний та стійкий до вакцин.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок