Британія на чотири тижні відклала пом'якшення карантину

Британія на чотири тижні відклала пом'якшення карантину

Британія на чотири тижні відклала пом'якшення карантину
. AP

Заключний етап пом'якшення карантинних обмежень у Великій Британії був перенесений з 21 червня на 19 липня.

Про це повідомляє ВВС.

Як заявив прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон, уряд був вимушений прийняти таке рішення через попередження вчених про можливий "різкий приріст" кількості людей, які потребуватимуть госпіталізації в разі пом'якшення обмежень у заплановані терміни.

Борис Джонсон додав, що через два тижні уряд буде "переглядати" ситуацію, і він "впевнений", що затримка не повинна бути довшою за чотири тижні.

"Ми будемо контролювати ситуацію щодня, і якщо через два тижні ми дійдемо висновку, що ризик зменшився, то ми залишаємо за собою можливість переходити до четвертого кроку і швидше пом'якшити карантин", – додав Джонсон.

Таким чином, у Британії залишаться чинними обмеження на збори людей. Зокрема, групам до 30 осіб дозволяється зустрічатися на відкритому повітрі, а до шести людей – у приміщеннях. Крім того, продовжать діяти карантинні обмеження для закладів культури, а нічні клуби залишатимуться закритими.

Що відомо

  • Британський регулятор з питань лікарських засобів та медичних препаратів (MHRA) дозволив використання однодозової вакцини від коронавірусу Johnson & Johnson американського виробництва.
  • Уряд Великої Британії почав послаблювати карантинні обмеження, однак медичні фахівці попереджають про небезпеку нових штамів збудника COVID-19.
  • Британський уряд розраховує, що до вересня 2021 року кожен дорослий житель країни отримає хоча б одну дозу вакцини від COVID-19.
  • Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) і Центри США з контролю і профілактики захворювань (CDC) рекомендували відновити застосування вакцини Johnson & Johnson, оскільки вона є безпечною та ефективною.
  • Європейське агентство з лікарських засобів (ЕМА) дійшло висновку, що вакцина Johnson&Johnson може бути пов'язана з рідкісними випадками тромбозу, однак користь препарату переважає вірогідні ризики.
  • Компанія Jonson&Jonson розпочала постачання власної вакцини проти COVID-19 до Європейського союзу.
  • На початку травня Управління з питань охорони здоров'я Данії виключило вакцину Johnson & Johnson з програми вакцинації населення від COVID-19, а регулятор Канади не радить використовувати цей препарат для щеплення осіб молодше 30 років.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок