МЗС закликало не відвідувати 4 країни через штам "Дельта". Хто у переліку

МЗС закликало не відвідувати 4 країни через штам "Дельта". Хто у переліку

МЗС закликало не відвідувати 4 країни через штам "Дельта". Хто у переліку
. ФОТО: Google.com

Міністерство закордонних справ закликало українців утриматись від поїздок до чотирьох країн світу через поширення у них збудника COVID-19 штаму "Дельта", вперше зафіксованого на території Індії. Також уряд заборонив в’їзд із цих країн без негативного результату тесту на COVID-19.

Про це повідомляє пресслужба МЗС.

"У зв’язку зі стрімким поширенням нового, агресивнішого штаму коронавірусу SARS-CoV-2 "Дельта", з метою захисту здоров’я населення України та забезпечення контролю над епідемічною ситуацією в нашій державі, Міністерство закордонних справ України наполегливо рекомендує громадянам України утриматися від поїздок до країн, де спостерігається найбільший спалах зазначеного різновиду COVID-19", – йдеться у повідомленні.

Зокрема, міністерство радить не відвідувати Індію, Велику Британію, Португалію та Росію. МЗС рекомендує дотримуватись таких обмежень до повної стабілізації епідеміологічної ситуації у цих країнах.

Водночас громадянам, які нині перебувають на території зазначених країн, радять дотримуватися протиепідемічних вимог та інструкцій представників компетентних органів країни перебування, а у разі появи симптомів респіраторного захворювання – невідкладно звертатися до місцевих медичних закладів.

У МЗС попередили, що до людей, які прибувають до України із зазначених вище країн, можуть бути застосовані додаткові карантинні обмеження.

Уряд запровадив обмеження на в’їзд

Як повідомляє Міністерство охорони здоров’я, на засіданні 23 червня уряд схвалив заходи, що обмежують в’їзд в Україну із зазначених країн.

"Громадянам, які прибули з Республіки Індія, Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії, Російської Федерації, Португальської Республіки або перебували на їх території не менше семи днів, заборонено перетин державного кордону України без негативного результату експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, проведеного безпосередньо в пунктах пропуску (пунктах контролю)", – заявив заступник міністра – головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

Такі обмеження набудуть чинності із 25 червня 2021 року.

Що відомо

  • Всесвітня організація охорони здоров'я класифікувала варіант COVID-19 "Дельта", раніше виявлений в Індії, як штам, що викликає "глобальну стурбованість".
  • Велика Британія на чотири тижні відклала пом'якшення карантину.
  • Європейська рада зняла обмеження на подорожі в межах ЄС для іноземців, які мають COVID сертифікати.
  • За останніми даними, штам "Дельта", вперше виявлений в Індії, вже зафіксований у 74 країнах і продовжує швидко поширюватися.
  • Станом на 23 червня варіант COVID-19 "Дельта плюс", також відомий як "непальський штам", виявили у дев'ятьох країнах світу. Вчені вважають, що він більш заразний та стійкий до вакцин.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок