"На жаль, не чипували". Донька Біла Гейтса вакцинувалася проти COVID-19

"На жаль, не чипували". Донька Біла Гейтса вакцинувалася проти COVID-19

"На жаль, не чипували". Донька Біла Гейтса вакцинувалася проти COVID-19
. AP

Донька мільярдера Білла Гейтса Дженніфер отримала першу дозу щеплення від COVID-19 та пожартувала над теоріями змови про "чипування населення", в контексті яких іноді згадують ім'я її батька.

Про це Дженніфер Гейтс повідомила у соцмережі Instagram.

"Я увійшла до числа людей, які отримали свою першу дозу мРНК, щоб навчити свої клітини визначати захисну імунну відповідь на коронавірус. Будучи студентом-медиком та лікарем-початківцем, я вдячна, що це забезпечить мені захист і безпеку для під час моєї медичної практики. На жаль, вакцина НЕ вживила мого геніального батька мені в мозок – якби ж тільки мРНК мала таку силу!", – зауважила Дженіфер Гейтс.

Жартом про "вживлення батька в мозок" Дженіфер Гейтс нагадала про популярну конспірологічну теорію, яка називає Біла Гейтса "організатором" пандемії COVID-19 з метою вживлення людям чипів для контролю під виглядом вакцинації.

Читайте також: Білл Гейтс, 5G і чипування. Як теорії змови змушують людей відмовитися від вакцини

Донька мільярдера змогла отримати щеплення проти COVID-19, оскільки навчається у медичному коледжі і як майбутня лікарка входить в одну з пріоритетних груп вакцинації в США. Дженіфер Гейтс наголосила, що навіть після проходження вакцинації дотримуватиметься рекомендацій медиків та продовжить носити свою маску "і навіть дві".

Що відомо

  • У світі вже розповсюджено понад 39 мільйонів доз вакцин проти коронавірусу у щонайменше 49 країнах з високим рівнем доходу. При цьому найбідніша держава отримала тільки 25 доз.
  • Кампанія з вакцинації від коронавірусу розпочалася вже у 46 країнах, 38 з яких належать до країн із високим рівнем доходу.
  • Європейська комісія закликала держави-члени ЄС встановити ціль прищепити щонайменше 70% населення спільности до літа 2021 року.
  • Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що вакцинація від COVID-19 в Україні на комерційній основі буде проходити паралельно з державною вакцинацією.
  • Міністерство охорони здоров'я планує розпочати кампанію з вакцинації населення від коронавірусу орієнтовно в середині лютого. Для щеплення використовуватимуть препарати китайського розробника Sinovac та американського Pfizer.
  • Закупівлю вакцини від COVID-19 для України буде здійснювати міжнародна компанія Crown Agents.
  • 15 лютого в Україні не розпочнеться вакцинація від COVID-19 всупереч раніше оголошеним планам Міністерства охорони здоров’я.

На початок