Скільки доз вакцини від COVID-19 вже розповсюджено у країнах світу. Відповідає голова ВООЗ

Скільки доз вакцини від COVID-19 вже розповсюджено у країнах світу. Відповідає голова ВООЗ

Скільки доз вакцини від COVID-19 вже розповсюджено у країнах світу. Відповідає голова ВООЗ
. АР

У світі вже розповсюджено понад 39 мільйонів доз вакцин проти коронавірусу у щонайменше 49 країнах з високим рівнем доходу. При цьому найбідніша держава отримала тільки 25 доз.

Про це розповів під час пресконференції голова Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Гебрейсус.

"Наразі введено понад 39 мільйонів доз вакцини у щонайменше в 49 країнах з високим рівнем доходу. В одній країні з найменшим доходом було видано лише 25 доз. Не 25 мільйонів; не 25 тисяч; всього 25", ‒ наголосив він.

За словами очільника ВООЗ, попри зовнішню підтримку рівноправного розподілу вакцини деякі країни та компанії продовжують укладати двосторонні угоди в обхід ініціативи COVAX, яка мала забезпечити рівний доступ до вакцин всіх верств населення, підіймають ціни та намагаються "влізти в початок черги".

"Я повинен бути відвертим: світ перебуває на межі катастрофічного морального провалу. І ціна цього провалу буде сплачена життям і засобами для існування в найбідніших країнах світу", ‒ наголосив Гебрейсус.

Що відомо

  • У ВООЗ наголосили, що планують домогтися, аби за допомогою COVAX вакцинація розпочалася у країнах з низьким рівнем доходу.
  • У Всесвітній організації охорони здоров'я радять поки не вимагати підтвердження щеплення від коронавірусу від мандрівників.
  • Глобальна ініціатива COVAХ уклала контракти на доступ до майже двох мільярдів доз вакцини від COVID-19. Перші поставки COVAX планує зробити в першому кварталі 2021 року.
  • Україна отримала від глобальної ініціативи COVAХ офіційне схвалення запиту на отримання щонайменше восьми мільйонів доз вакцин проти COVID-19.
  • У Всесвітній організації охорони здоров'я заявили, що новий штам коронавірусу виявили вже у 25 країнах Європейського регіону.
На початок