Як розслідуватимуть смерті медпрацівників від COVID-19. Пояснює МОЗ

Як розслідуватимуть смерті медпрацівників від COVID-19. Пояснює МОЗ

Як розслідуватимуть смерті медпрацівників від COVID-19. Пояснює МОЗ
. АР

Кабінет міністрів спростив проведення розслідування та механізм надання гарантованих законом страхових виплат родинам медичних працівників, які померли від коронавірусу.

Зокрема, як розповів під час брифінгу головний санітарний лікар Віктор Ляшко, тепер розслідування проводитиме комісія закладу охорони здоров'я, де працював потерпілий медичний працівник без залучення працівників державної інспекції праці і фонду соцстрахування. Окрім того, було скорочено терміни проведення такого розслідування з 15 до 5 днів.

"Це рішення дозволить нам зменшити кількість бюрократичних процедур при оформленні і отриманні страхових виплат членами сімей у разі смерті певних категорій медичних працівників", ‒ зазначив Ляшко.

Читайте також: Борються з COVID-19, лікують ветеранів, продовжують справу батьків. Медики. СУСПІЛЬНЕ | ЛЮДИ РОКУ

За його словами, норми стосуються медиків, які були залучені до надання первинної та екстреної медичної допомоги, а також деяких видів спеціалізованої меддопомоги. Зокрема вимоги поширюються на працівників лікарень, де лікують хворих на коронавірус, оскільки ризик інфікування лікарів у таких закладах вищий.

Що відомо

  • Україна розглядає можливість впровадження міжнародних свідоцтв про проведення вакцинації проти коронавірусу. Однак, питання залишається на стадії обговорення, оскільки невідомо, чи унеможливлює поширення коронавірусу вакцинована людина.
  • Станом на ранок 12 січня в Україні зареєстровано 5116 нових випадків захворювання на COVID-19, одужало 15 951 особа, померли — 184.
  • МОЗ вважає, що існує ймовірність зростання кількості хворих на коронавірус після новорічних свят. До того ж очікується зростання сезонної захворюваності на грип.
  • Міністр охорони здоров'я Максим Степанов сказав, що часу для підготовки до карантину було достатньо, аби запастися усім необхідних, зокрема шкарпетками та футболками.
  • Раніше Степанов заявив, що спостереження за перебігом пандемії COVID-19 в Україні свідчать про те, що тривалість інкубаційного періоду захворювання скоротилася до 7-8 днів, а середній вік хворих знизився.
  • Уряд вирішив ввести в Україні новий локдаун з метою стримання поширення коронавірусу з 8 по 24 січня 2021 року включно.

На початок