Кількість хворих на COVID-19 може зрости після новорічних свят — Степанов

Кількість хворих на COVID-19 може зрости після новорічних свят — Степанов

Кількість хворих на COVID-19 може зрости після новорічних свят — Степанов
. Ілюстрація/Фото: Суспільне

Останніми тижнями в Україні зменшується кількість хворих на COVID-19 і зростає кількість тих, хто одужав. При цьому залишається ймовірним зростання кількості хворих на коронавірус після новорічних свят.

Про це йдеться в повідомленні пресслужби Офісу президента за підсумками селекторної наради.

Згідно з ним, міністр охорони здоров’я Максим Степанов зазначив, що в країні також спостерігається зменшення захворюваності на пневмонію.

"За останній тиждень було зафіксовано 19,5 тисяч випадків, тоді як, наприклад, з 9 по 15 листопада – майже 39 тисяч", — сказав він.

Водночас очільник МОЗ вважає, що існує ймовірність зростання кількості хворих на коронавірус після новорічних свят. До того ж очікується зростання сезонної захворюваності на грип.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що нині на шпиталізації перебувають 22 802 особи, а п’ять тижнів тому таких було в середньому 28-29 тисяч. Урядовці додали, що наразі в Україні облаштовано 50 409 ліжко-місць у лікарнях з підключенням кисню, з яких вільні майже 35 тисяч ліжок. Загалом у країні на сьогодні є майже 66 тисяч ліжок для хворих з коронавірусом.

Що відомо

  • В Україні в період з 28 грудня по 3 січня було зроблено майже на 27 тисяч менше тестувань на COVID-19, ніж за попередній тиждень. Степанов пояснив, що це пов'язано зі святами.
  • У першій декаді грудня 2020 року в Україні кількість захворювань на коронавірус сягала 13 тисяч на добу.
  • Оперативний штаб Міністерства охорони здоров’я з вакцинокерованих інфекцій затвердив план вакцинації населення від COVID-19, відповідно до якого вона відбудеться у чотири етапи.
  • МОЗ планує протягом 2021-2022 років вакцинувати від коронавірусу 50% населення. Для проведення кампанії мають розгорнути 50 тимчасових центрів вакцинації.
  • Кабмін погодив штрафи за порушення самоізоляції та обсервації.
  • Уряд вирішив ввести в Україні новий локдаун з метою стримання поширення коронавірусу з 8 по 24 січня 2021 року включно.
На початок