Інкубаційний період COVID-19 в Україні скоротився – Степанов

Інкубаційний період COVID-19 в Україні скоротився – Степанов

Інкубаційний період COVID-19 в Україні скоротився – Степанов
. УНІАН

Спостереження за перебігом пандемії COVID-19 в Україні свідчать про те, що тривалість інкубаційного періоду захворювання скоротилася до 7-8 днів, а середній вік хворих знизився.

Про це під час селекторної наради, проведеної Офісом президента, заявив міністр охорони Максим Степанов, повідомила пресслужба ОПУ.

"Епідеміологи констатують скорочення інкубаційного періоду коронавірусу в Україні до семи-восьми днів і "молодшання" хвороби", – йдеться у повідомленні.

Окрім того, Стеапанов нагадав про сезонне зростання кількості хворих на грип узимку.

"Впроваджуючи відзавтра (8 січня – ред.) більш жорсткий карантин, ми уникнемо великого зростання хворих як на коронавірус, так і на звичайний сезонний грип. Таким чином зменшимо й навантаження на лікарні, адже одні й ті самі заклади лікують хворих на кожну з цих недуг", – сказав міністр.

За словами Степанова, світовий досвід також показав, що у країнах, де під час різдвяних і новорічних канікул не діяв жорсткий карантин, спостерігається зростання кількості хворих, оскільки протягом свят населення активно переміщується.

Що відомо

  • Офіс президента вирішив не змінювати дати запланованого локдауну.
  • Уряд оприлюднив перелік обмежень, передбачених посиленим карантином, який діятиме із 8 по 24 січня 2021 року.
  • Уряд вирішив ввести новий локдаун з метою стримання поширення коронавірусу з 8 по 24 січня 2021 року включно.
  • Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що міністерство наполягає на введенні посиленого карантину з 8 до 24 січня.
  • МОЗ вважає, що існує ймовірність зростання кількості хворих на коронавірус після новорічних свят.
  • Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що запланований локдаун не передбачає обмежень на продаж повсякденних товарів.

На початок