Можна було підготуватися – Степанов про зимовий локдаун

Можна було підготуватися – Степанов про зимовий локдаун

Можна було підготуватися – Степанов про зимовий локдаун
. Уніан

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов сказав, що часу для підготовки до карантину було достатньо, аби запастися усім необхідних, зокрема шкарпетками та футболками.

Про це Максим Степанов сказав на брифінгу.

"Ми за місяць розповіли та показали, що буде можливо в країні, достатньо чітко все розповіли. Наприклад, які товари будуть у вільному продажі, які магазини будуть відкриті, а які будуть зачинені. І ми про це розповідали протягом грудня достатньо докладно. Я вважаю, що ці 16 днів, які ми відвели на цей карантин, можливо було до них підготуватися. Можна було розрахувати, яку кількість шкарпеток, або футболок потрібно людині на цей час", – сказав Степанов.

За його словами, якщо ці речі не встигли купити, то їх можна замовити в інтернет-магазинах. Наразі ж в МОЗ прогнозують збільшення випадків COVID-19 через велику мобільність населення на свята.

"Під час новорічних свят відбувалось багато кількість контактів, у нас були свята, які передбачали велике скупчення людей на новорічних ялинках під час інших святкувань. Наші громадяни на Новий рік їздили до своїх родичів, їздили відпочивати. Велика мобільність населення передбачає велику кількість контактів, і як наслідок збільшується ризик інфікування", – зазначив міністр.

Читайте також: Без тренажерів, але з ковзанками. Як локд-аун-2021 працює у регіонах

"В нас є достатньо чітка і зрозуміла стратегія щодо боротьби з коронавірусом. Всі наші дії, які ми вводимо, рекомендуємо і потім вони втілюються через рішення, вони чітко вивірені та спрогнозовані. Так було і з карантином вихідного дня, згадайте яку кількість ми отримали сарказмів, і про те, що це нічого не дасть і карантин вихідного дня не потрібен нашій країні. Однак ми отримали стабілізацію ситуації, ми збили хвилю розповсюдження коронавірусу. Згадайте, якими темпами ми зростали на 25-30% щотижня", – сказав Степанов.

Як повідомив Степанов, крім цього на цьому та на наступному тижні очікується збільшення кількості людей, які хворіють на грип.

"Дотримуймося всіх карантинних обмежень. Я розумію, що будь-які обмеження, їх не хочеться виконувати. Вони мені теж не подобаються, я така ж саме людина. Але я маю приймати такі рішення, бо я знаю, які можуть бути наслідки, якщо такі рішення не приймати", – додав він.

Що відомо

  • Станом на ранок 11 січня в Україні зареєстровано 4288 нових випадків захворювання на COVID-19, одужало 4819 осіб, померли — 68.
  • Уряд вирішив ввести новий локдаун з метою стримання поширення коронавірусу з 8 по 24 січня 2021 року включно.
  • Відповідно до урядової постанови, у період локдауну заборонятиметься робота кафе, ресторанів і барів, окрім доставки та замовлень на винос. Також заборонятиметься проведення будь-яких розважальних, спортивних або культурних масових заходів.
  • 9 січня у Києві продовжували роботу ковзанки, а до кафе вишиковувались величезні черги.
  • МОЗ вважає, що існує ймовірність зростання кількості хворих на коронавірус після новорічних свят. До того ж очікується зростання сезонної захворюваності на грип.
На початок