"Чоловік для мене герой, тому що витримав і не зламався". Дружина звільненого з полону бійця з Кіровоградщини

"Чоловік для мене герой, тому що витримав і не зламався". Дружина звільненого з полону бійця з Кіровоградщини

Ексклюзивно
"Чоловік для мене герой, тому що витримав і не зламався". Дружина звільненого з полону бійця з Кіровоградщини
. Сергій Шерекін та Інна Політ / Колаж: Суспільне Кропивницький

"Для мене мій чоловік герой, тому що витримав і не зламався у російському полоні",– розповіла Суспільному дружина звільненого бійця Сергія Шерекіна Інна Політ. Зі слів жінки, її чоловік служить у 73-му морському центрі спеціальних операцій. 2021 року поїхав у Маріуполь. Ротація, запланована на лютий, не відбулась через повномасштабне російське вторгнення в Україну.

21 вересня, в результаті обміну полоненими, з російського полону звільнили 215 захисників України. Серед них був військовий з Кіровоградщини Сергій Шерекін.

Востаннє бачились із чоловіком 2021 року, сказала жінка. Сергій виконував у Маріуполі свої завдання, після російського вторгнення перебував разом з побратимами на заводі "Азовсталь", потім здався у полон: "Після чотирьох місяців полону, ввечері 21 вересня, він зателефонував мені з незнайомого номера та сказав, що перебуває у Чернігівській області. Я була дуже щаслива від того, що це пекло закінчилось не тільки для нього, а й для мене. Увесь цей час, що його не було, я не жила, а просто існувала. Уже місяць минув, а я й досі не можу повірити, що він вдома".

Нині подружжя перебуває в Києві, чоловік відновлюється після полону та готується до операції: "Сергій втратив вагу, його стало втричі менше. Тож тепер головне набрати необхідні кілограми. Я намагаюсь готувати усе, що любить мій чоловік, а також калорійні та м'ясні страви. Додали у раціон червону рибу та ікру, ті продукти, які потрібні для відновлення".

Зі слів Інни Політ, полон залишив свій відбиток, і чоловік ще довго буде пам'ятати про цей період свого жття: "Для себе я зробила висновок, що мій Сергій – дуже сильна людина. Він не зламався, він психічно, психологічно здоровий та міцний. Я не знаю, як йому вдалося все це витримати, але він – молодець. Навіть побратими Сергія вражені його стійкістю, пишаються ним, адже не всі на це здатні".

Після операції Сергій Шерекін з дружиною планують приїхати у Кіровоградську область. У селі Турія Новоукраїнського району (Новомиргородська громада – ред.) проживають батьки військового: "Після звільнення ми надсилали мамі лише його фотографії. І то – зробили їх через три тижні після звільнення з полону".

Читайте також

Підписуйтеся на новини Суспільне: Кропивницький у Вайбері , Телеграм, Інстаграм та Ютуб
На початок