"Мій чоловік сниться мені щоночі". Боєць з Кіровоградщини пів року перебуває у полоні росіян

"Мій чоловік сниться мені щоночі". Боєць з Кіровоградщини пів року перебуває у полоні росіян

"Мій чоловік сниться мені щоночі". Боєць з Кіровоградщини пів року перебуває у полоні росіян
. Діана та Дмитро Дяченки з донькою/фото Діани Дяченко

Дмитро Дяченко з села Вівсяники Вільшанської громади Кіровоградської області майже пів року перебуває у полоні росіян. У 2020 році, після армії, чоловік пішов на службу за контрактом у Кривому Розі. Про це Суспільному розповіла дружина бійця Діана Дяченко. 8 лютого разом з побратимами поїхав у місто Маріуполь Донецької області. З того часу жінка більше свого чоловіка не бачила.

Діана та Дмитро одружилися літом 2021 року. У листопаді у них народилася донька. "Він ніколи нам рано не дзвонив. Але 24 лютого мене розбудив телефонний дзвінок. Чоловік сказав: – "Кохана, прокидайся, почалась війна. Зберіть документи, речі, знесіть усе у погріб. Все буде добре, по можливості, дзвонитиму вам". – На той час я перебувала у мами у Вільшанській громаді на Кіровоградщині".

Боєць у полоні
Діана та Дмитро Дяченки. фото Діани Дяченко

Від дружин інших бійців дізналась, що до повномасштабного вторгнення РФ у морі перебували російські кораблі. Дмитро цього не говорив, щоб Діана не хвилювалась. Він дзвонив раз в день, розповідав, попри те, що їх обстрілюють з кораблів та літаків, тримають оборону.

"Потім з чоловіком тиждень не було зв'язку. 9 березня він зателефонував і сказав, що у нього травмовані дві руки. Повністю розтрощена права, на лівій немає одного пальця. Казав, що перебуває у третій лікарні Маріуполя. Як виявилось там вже не було навіть перекисю, щоб обробити рани. Рентген не зробили, але руки йому загіпсували. Їх неправильно склали, тож вони не згиналися".

Боєць у полоні
Боєць Дмитро Дяченко. фото Діани Дяченко

Зі слів Діани, чоловік повідомив, що його з лікарні будуть переводити. Вже потім дізналась, що на Азовсталь. Там на тиждень у них з'явився інтернет. "Ми тримали зв'язок до 17 квітня. Чоловік розповідав мені, що їли двічі на день. О 14:00 кашу і вечеряли одним тоненьким млинцем з медом. На Азовсталі Діма перебував до 17 травня. Звідти, виконуючи наказ, здався у полон разом з іншими захисниками".

З 17 квітня Діана з чоловік не спілкувалась. Отримала лише одне повідомлення з невідомого номера. – "Привіт, у мене все добре, як ви?" – Я запитала це хто, тому що повідомлення було написано російською мовою, а ми спілкуємось лише українською. Мені відповіли, що це товариш Діми. Я передала, що ми його любимо та чекаємо. Це було перед виходом з Азовсталі".

Боєць у полоні
Боєць Дмитро Дяченко. фото Діани Дяченко

Де нині перебуває Дмитро Дяченко – невідомо. Зі слів дружини, була інформація, що з Оленівки їх вивезли у колонії Донецька та Росії.

"Мій чоловік сниться мені щоночі. Він веселий і говорить: – "Не хвилюйся, я через тиждень буду вдома". – Я питаю, у тебе все добре, він відповідає, що терпимо. 2 листопада нашій доньці виповниться рік. Ми дуже сподіваємось, що до цього часу наш тато повернеться додому".

Читайте також

Підписуйтеся на новини Суспільне: Кропивницький у Вайбері , Телеграм, Інстаграм та Ютуб

На початок