На Кіровоградщині відтерміновують шкільні канікули

На Кіровоградщині відтерміновують шкільні канікули

Важливо
На Кіровоградщині відтерміновують шкільні канікули
. Учні у школі Фото: УНІАН

Обласний департамент освіти рекомендує відтермінувати осінні канікули в школах Кіровоградської області і запроваджувати їх, якщо будуть системні перебої постачання електроенергії та інтернету. Про це Суспільному розповів заступник директорки департаменту Володимир Таборанський. Також рекомендують об’єднати осінні канікули із зимовими.

За словами Володимира Таборанського, з 17 жовтня на канікулах перебувають 37 шкіл у Новомиргородській громаді Новоукраїнського району та Олександрівській громаді Кропивницького району. З 24 жовтня канікули розпочнуться у ще 149 школах регіону.

"Тобто понад 40% шкіл області перебуватимуть на канікулах. Щодо термінів канікул, громади визначають – один, два чи, навіть, три тижні вони триватимуть. Це чинне законодавство дозволяє".

У школярів Олександрії осінні канікули розпочнуться 31 жовтня. У Кропивницькому, Знам’янці та Світловодську осінні канікули об’єднають із зимовими.

Що відомо

  • Жителів Кіровоградщини попередили про можливі відключення електроенергії. Що відомо.
  • Підприємствам Кіровоградщини обмежать споживання електроенергії. Побутовим споживачам – ні.
  • З метою економії електроенегрії, у Кропивницькому зменшили кількість тролейбусів на маршрутах. Деякі замінили автобусами.
  • Усім закладам освіти Кіровоградщини рекомендували навчатись дистанційно.
  • За тиждень внаслідок ударів, які завдали російські військові по території України, зруйновані 30% українських електростанцій. Це спричинило масові відключення електроенергії, сказав президент Володимир Зеленський. Зранку 18 жовтня російська армія поцілила в об’єкти енергоінфраструктури у Дніпрі, Києві, Житомирі. У відеозверненні 19 жовтня президент Володимир Зеленськи сказав, що росіянами були знищені три енергетичні обʼєкти.

Читайте також

Підписуйтеся на новини Суспільне: Кропивницький у Вайбері , Телеграм, Інстаграм та Ютуб
На початок