Лікарні Кіровоградщини готуються до роботи в умовах аварійних відключень електроенергії

Лікарні Кіровоградщини готуються до роботи в умовах аварійних відключень електроенергії

Лікарні Кіровоградщини готуються до роботи в умовах аварійних відключень електроенергії
. Суспільне Кропивницький

Лікарні Кіровоградської області готуються до роботи в умовах аварійних відключень електроенергії. Суспільне побувало в одній із лікарень регіону, щоб дізнатись, як саме.

За тиждень внаслідок ударів, які завдали російські військові по території України, зруйновані 30% українських електростанцій. Це спричинило масові відключення електроенергії, сказав президент Володимир Зеленський. Зранку 18 жовтня російська армія поцілила в об’єкти енергоінфраструктури у Дніпрі, Києві, Житомирі. 17 жовтня, в електромережах Дніпровського району, до якого входить Кіровоградська область, ввели аварійні відключення. За даними речниці "Кіровоградобленерго " Альони Дальниченко, вони будуть у разі дефіциту напруги в електромережах.

На випадок відключення електроенергії лікарня має дизельний генератор. Він автоматично вмикається і вимикається при відсутності та подалі електрики. Генератор подає електрику до усіх відділень та в укриття, розповіла заступниця керівника лікарні з технічних питань Наталія Михайлова: "Він підключений як до стаціонарного корпусу, так і до укриття. Дизельна електростанція має потужність 16 кіловат. 24 години він може працювати безперервно. Ще два бензинових генератори меншої потужності. Вони у нас як запасний варіант".

Старша медсестра відділення інтенсивної терапії Лариса Главацька сказала, що частина електрообладнання має обов’язково бути підключене до живлення: "Обов’язково повинен бути концентратор кисневий для надання дитині допомоги, пульсоксиметр, який слідкує за станом дитини, інфузомат, який потрібен для цілодобової подачі ліків".

В укритті лікарні з 24 лютого народились восьмеро дітей, розповіла акушерка Тетяна Оксанич: "Є кисень, є підігрів дитячого столика, є лампи, запас медикаментів і води. Востаннє тут народжували в понеділок, 11 жовтня, під час масованих атак на Україну. Об 11:45 тут народилася дівчинка".

Лікарня має в запасі по 250 літрів технічної та питної води, обігрівається власною газовою котельнею. Після повномасштабного вторгнення РФ розпочали будівництво ще однієї котельні, розповіла заступниця керівника лікарні з технічних питань: "Будемо опалювати пологовий будинок палетами. Це на випадок, якщо газ буде дефіцитний".

Добудувати котельню планують до кінця листопада.

Читайте також

Підписуйтеся на новини Суспільне: Кропивницький у Вайбері , Телеграм, Інстаграм та Ютуб
На початок