Як працюють школи після локдауну. Розповідає МОН

Як працюють школи після локдауну. Розповідає МОН

Як працюють школи після локдауну. Розповідає МОН
. Ілюстративне фото: pixabay

25 січня більшість українських шкіл почали роботу в очні формі навчання, хоча деякі з них ще залишаються на змішаному форматі навчання.

"За оперативними даними, більшість закладів загальної середньої освіти вже розпочали освітній процес в очній формі (з частковим використанням змішаної та дистанційної форм)", — йдеться у повідомленні міністра освіти і науки Сергія Шкарлета у Telegram.

Він нагадав, що з 25 січня в Україні діють карантинні заходи, які були встановлені урядом у грудні 2020 року. Отже, дитсадки та школи можуть працювати у звичному режимі. Заклади професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти можна відвідувати групами не більш ніж 20 осіб.

"За парти повернулися учні (майже 100% шкіл – очний формат) Одеської, Хмельницької, Дніпропетровської, Волинської, Донецької, Чернігівської, Івано-Франківської, Житомирської областей та міста Київ", — написав Шкарлет.

Читайте також: Як працюватимуть заклади освіти після локдауну. Пояснює МОН

За його словами, від 99% до 91% шкіл повернулися до очного формату навчання в Черкаській, Луганській, Сумській, Київській, Миколаївській (у Миколаєві учні 1-4, 9,11 класів навчатимуться в очному режимі, решта – за змішаною формою), а також у Херсонській та Харківській областях. Від 70% до 58% шкіл працюють очно на Буковині, у Запорізькій та Кіровоградській областях.

Міністр повідомив, що на Полтавщині переважно змішана й дистанційна форми навчання. На Тернопільщині учні молодших класів відвідують уроки у звичному режимі, а школярі 5-11 класів навчаються за змішаною формою. На Вінниччині 1-4 та 9-11 класи навчаються очно, 5-8 класи – за змішаною формою. На Рівненщині, Львівщині та Закарпатті переважно очна та змішана, частково – дистанційна форми навчання.

"Звертаю увагу, що заборонено відвідувати заклади освіти здобувачами освіти в разі, коли на самоізоляції через контакт із пацієнтом з підтвердженим COVID-19 перебуває понад 50% здобувачів освіти та персоналу", — нагадав Шкарлет.

Міністр додав, що всі заклади освіти мають працювати з дотриманням протиепідемічних заходів.

Що відомо

  • Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет повідомив, що українські учні випускних класів повернуться до змішаної форми навчання після звершення локдауну 24 січня у разі сприятливої епідемситуації.
  • Міністерство освіти та науки запустило платформу для дистанційного та змішаного навчання "Всеукраїнська школа онлайн" для учнів 5-11 класів.
  • Голова Ради Дмитро Разумков заявив, що Комітет з питань регламенту до 15 січня 2021 року має внести зміни щодо посилення відповідальності за неперсональне голосування після заяв нардепів про те, що депутати від ОПЗЖ "кнопкодавили" під час призначення Шкарлета міністром освіти та науки.
  • Офіс генерального прокурора порушив кримінальну справу про неперсональне голосування у Верховній раді під час призначення Сергія Шкарлета міністром освіти та науки.
На початок