В Україні втричі зріс попит на дистанційну роботу – МОЗ

В Україні втричі зріс попит на дистанційну роботу – МОЗ

В Україні втричі зріс попит на дистанційну роботу – МОЗ
. УНІАН

Мешканці України на тлі пандемії почали частіше цікавитися вакансіями для віддаленої роботи, кількість яких останнім часом зросла майже на чверть.

Як повідомляє Міністерство охорони здоров’я, у третьому кварталі 2020 року в Україні з’явилось на 22% більше вакансій для віддаленої роботи, при цьому українці почали цікавитись такими вакансіями втричі активніше.

За даними міністерства, частіше за інших роботу шукають молоді люди на старті кар'єри. Зокрема, на одну віддалену вакансію, яких у третьому кварталі 2020 року було 1,8 тисячі, у середньому відгукується 21 пошукач. Як зазначають у міністерстві, середній рівень пропонованого доходу в цьому випадку становить 12 500 гривень.

На другому місці за кількістю вакансій для дистанційної роботи опинилась сфера торгівлі та продажів із середньою зарплатою в 11 500 гривень. У третьому кварталі поточному року зафіксовано 1,2 тисячі таких вакансій, що на 34% більше, ніж у другому кварталі.

Трете місце посідає сфера маркетингу та реклами з 630 вакансіями у третьому кварталі 2020 року (середня зарплата – 10 000 гривень), четверте – транспортно-логістична сфера із 330 вакансіями (середня зарплата – 16 000 гривень), п’яте – IT та телекомунікації із 230 вакансіями (середня зарплата – 16 800 гривень).

При цьому в топі вакансій опинились офіс-менеджер, менеджер Instagram-сторінки, менеджер з продажів, оператор call-центру та адміністратор.

Що відомо

  • Уповноважена Верховної ради з прав людини Людмила Денісова заявила, що понад чверть населення України перебуває за межею бідності.
  • Світовий банк заявив, що у 2020 році рівень крайньої бідності виросте вперше за понад два десятиліття. При цьому очікується, що пандемія COVID-19 підштовхне до цієї категорії до 115 мільйонів людей, а до 2021-го ця їхня кількість може зрости до 150 мільйонів.
  • З початку 2020 року в Україні стало на 2 мільйони більше бідних людей. Проте, за прогнозами експертів, критичного зростання показників бідності цього року не буде.
  • За даними Державного центру зайнятості, від початку карантину в Україні (з 12 березня по 20 серпня) статус безробітного отримали майже 432 тисячі осіб, що на 67% більше, ніж за аналогічний період торік.

Читайте також

Сповільнення росту ВВП та безробіття. Експерт розповів, як пандемія вплине на українську економіку

На початок