У селі Зоря на Кіровоградщині два тижні немає води. Це 85 будинків

У селі Зоря на Кіровоградщині два тижні немає води. Це 85 будинків

У селі Зоря Первозванівської громади Кіровоградської області два тижні немає водопостачання. Місяць воду давали з перебоями, до того її не було пів року. Водою село має забезпечувати Інгульська шахта.

У селі 85 будинків в яких живуть понад 300 людей. Подати воду планують не пізніше 27 січня, сказала Суспільному начальниця відділу зв'язків з громадськістю підприємства "СхідГЗК", до якого входить Інгульська шахта, Тетяна Гожуляніна.

"Подача води припинилася через порив на водогоні. Працівники Інгульської шахти здійснили ремонтні роботи і вчора 25 січня запустили водогін. Як тільки буде набраний необхідний рівень, вода буде подана споживачам".

Місцевий житель Віктор Авксентьєв нині служить в ЗСУ.

"В мене тут залишилося жінка і двоє дітей неповнолітніх. Воду возять батьки. Як це називається? Я захищаю батьківщину, а тут мої діти сидять без води, жінка має ледь не з калюжі набирати. Там, де йдуть бойові дії, можна набрати воду у криницях, якщо немає води в криницях, воду підвозять. Треба розв'язувати це питання. Село на краю і нікому не треба. А це ж люди живуть, це ж не те що одна хата".

Місцевий житель Ілля Колесніков їздить по воду у місто, за шість кілометрів. "У ванну набираєш, вона там просто червона. У нас троє дітей. Покупати дітей, попрати після дітей, посуд помити…".

Ілля у дворі має колодязь, та вода тут не питна. У селі для птиці та худоби воду беруть зі ставка, розповів місцевий житель Петро Корнілов.

На початок