"Дніпро-Кіровоград": у Світловодську, Олександрії, Знам'янці та Смоліному вода є, у Кропивницькому – частково

"Дніпро-Кіровоград": у Світловодську, Олександрії, Знам'янці та Смоліному вода є, у Кропивницькому – частково

Не має води
Ілюстративне. Не має води. Суспільне Кропивницький

У Кіровоградській області споживачі водопостачального підприємства "Дніпро-Кіровоград" у Світловодську, Олександрії, Знам’янці та Смоліному отримують воду у звичному режимі. У Кропивницькому частково. Це інформація на 9:00 10 травня.

Про це Суспільному розповів керівник підприємства Микола Романюк.

Правобережна частина Кропивницького отримують воду у стабільному режимі. У більшості мікрорайонів лівобережжя водопостачання стабільне.

"Але через великий розбір води падає тиск у системі. Підприємство поки не може запустити насосну станцію "Сегмент", яка постачає воду жителям вулиці Героїв Маріуполя, провулку Експериментальний. Туди воду підвезуть цистерною".

Через великий розбір води та нестачу тиску о 7:55 зупинилася насосна станція, яка забезпечує водою багатоповерхівки Новомиколаївки. О 9:24 обладнання запустили. Керівник підприємства звернувся до жителів Кропивницького з проханням 10 травня заощаджувати воду, аби працівники змогли запустити всі насосні станції, вирівняти тиски, збалансувати гідросистему і дати всім воду. Сказав, заповнювали систему дуже повільно, щоб уникнути поривів. Підприємство "Дніпро-Кіровоград" забезпечує водою 400 тисяч жителів області.

"Однак наші мережі не нові. Тому, якщо ви бачите на вулиці порив — повідомляйте".

До 16-ї години 10 травня всі жителі Кропивницького будуть забезпечені водою, сказала керівниця водоканалу Валентина Давидчук.

"Були пошкоджені енергомережі електрообладнання на нашому першому прийомі в Світловодську. Якщо 8 травня Кропивницький ще не дуже відчуло відключили на декілька годин, обмежили верхні поверхи, тому що в нас були ще запаси в резервуарах, то 9 травня відчули більше, тому що ми були вимушені повністю зупинити деякі насосні станції для того, щоб зберегти якийсь аварійний запас води.

Вночі 8 травня війська РФ атакували інфраструктурний об'єкт у Кіровоградській області. За словами Миколи Романюка, о 9 ранку знеструмили основні об’єкти водопостачального підприємства "Дніпро-Кіровоград". Зупинили насосну станцію, яка резервною лінією за допомогою генератора забезпечувала водою Світловодськ. Олександрія і Знам’янка отримували воду з резервуарів. Також зупинили насосні станції у Кропивницькому.

На початок