Командири "Азову" найближчими днями мають зустрітися з рідними — Тимошенко

Командири "Азову" найближчими днями мають зустрітися з рідними — Тимошенко

Командири "Азову" найближчими днями мають зустрітися з рідними — Тимошенко
. Глава МВС Денис Монастирський (зліва), командир "Азову" Денис "Редіс" Прокопенко після обміну полонених з РФ, 21 вересня 2022 року, Анкара, Туреччина.Фото: МВС України

П'ятеро командирів "Азову", що були звільнені з російського полону в межах обміну 21 вересня і наразі перебувають в Туреччині, найближчими днями зможуть побачитися зі своїми рідними.

Про це в ефірі Суспільного повідомив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко.

"Це важливо і для сімей, і для них самих (командирів Азову — ред.) ", — зазначив він.

Тимошенко запевнив, що українські військові командири у Туреччині забезпечені всіма умовами і підтримують зв'язок з Офісом президента України, зокрема з керівником Офісу Андрієм Єрмаком.

Читайте також: "Серйозна операція міжнародного рівня": у ГУР розкрили деталі обміну полоненими з Росією

Говорячи також про обмін Віктора Медведчука, представник ОП зазначив, що Медведчук "все ж таки отримає свій вирок", а Україна вже отримала назад своїх військових, а якби кум Путіна залишався в Україні, це б "нічого не дало".

Тимошенко додав, що Україна поповнила "обмінний фонд" після звільнення багатьох територій Харківської області, тож є сподівання, що вдасться провести ще декілька обмінів і повернути з полону всіх українських військових, що власне є завданням президента Зеленського.

Що відомо

  • 21 вересня Україна повернула з російського полону захисників Маріуполя, зокрема військових "Азову". Обмін відбувся у Чернігівській області.
  • Загалом з російського полону звільнили 205 українських військових. Також звільнили 10 іноземців, які воювали на боці ЗСУ, серед яких громадяни США, Британії, Марокко, Швеції, Хорватії — вони повернулися за посередництва Саудівської Аравії.
  • В обмін на 200 українських захисників Україна передала Віктора Медведчука. За словами голова ГУР Міноборони України Кирило Буданов, екснардеп від "ОПЗЖ" Віктор Медведчук був потрібен ФСБ, бо через нього йшло фінансування агентів РФ.
  • До спецоперації, крім України, були долучені Польща, Саудівська Аравія, Туреччина.
  • Командири "Азову" Денис Прокопенко "Редіс", Сергій Волинський "Волина", Святослав "Калина" Паламар, Денис Шлега та Олег Хоменко на тривалий час (попередньо до закінчення війни) залишаться в Туреччині: під захистом і опікою турецької держави і під особистим патронатом президента Ердогана.

Читайте також

"Він не очікував цього повернення" — сестра командира морпіхів про його стан після полону

Україна працює над формулою обміну "всіх на всіх" – Подоляк

Сестра фотографа Азовсталі про його повернення з полону. СУСПІЛЬНЕ | ЛЮДИ

На початок