Бойовики "ДНР" заявили про скасування мораторію на смертну кару

Бойовики "ДНР" заявили про скасування мораторію на смертну кару

Бойовики "ДНР" заявили про скасування мораторію на смертну кару
. Фото: politeka.net

Парламент так званої "Донецької народної республіки" скасував мораторій на смертну кару.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

"Враховуючи, що винятковий захід покарання може бути встановлений лише за особливо тяжкі злочини, які посягають на життя, а також за окремі злочини, скоєні у воєнний час або в бойовій обстановці, через необхідність захисту суверенітету, територіальної цілісності та інтересів "ДНР" у наявний на сьогоднішні обстановці, проєктом закону пропонується визнати такою, що втратила чинність, частину 9 статті 202 "Кримінально-виконавчого кодексу", — йдеться у повідомленні.

9 червня "суд" так званої "ДНР" засудив до страти трьох іноземців, які служили в лавах Збройних сил України та від початку війни з Росією захищали Маріуполь від окупантів. Вирок винесли двом громадянам Великої Британії Ейдену Есліну та Шону Піннеру, а також підданому Королівства Марокко Брагіму Саадуну. Їх визнали "винними у найманстві та вчиненні дій, спрямованих на захоплення влади та повалення конституційного устрою ДНР". Усі вони мають місяць на те, що оскаржити вирок.

10 червня генеральна прокурорка Ірина Венедіктова заявила, що Україна розслідує вироки, винесені представники так званих "ЛДНР" іноземцям, які воювали у складі Збройних сил України.

Війна. Усі останні новини

Що відомо

  • Засуджений до страти в так званій "ДНР" британець Ейден Еслін зміг поговорити зі своїми рідними. Він сказав, що на нього чекає виконання вироку.
  • Британець Шон Піннер, якого в так званій "ДНР" засудили до страти як найманця, оскаржує рішення суду.

Читайте також

Боронили Маріуполь. Що відомо про трьох іноземців в лавах ЗСУ, яких в "ДНР" засудили до страти

Вторгнення Росії в Україну, день 135. Текстовий онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок