Білорусь посилює охорону кордону з Україною — Генштаб ЗСУ

Білорусь посилює охорону кордону з Україною — Генштаб ЗСУ

Білорусь посилює охорону кордону з Україною — Генштаб ЗСУ
. Генеральний штаб ЗСУ/ Facebook

У Генеральному штабі Збройних сил України заявили, що ймовірність залучення білоруських військ до бойових дій на боці Росії проти України зберігається.

Про це йдеться в оперативному зведенні Генштабу станом на 12:00 12 березня.

Зазначається, що хоча на волинському напрямку війська РФ не проводили наступальних дій, втім військове керівництво Білорусі посилює охорону кордону з Україною.

"Зберігається ймовірність безпосередньої участі збройних сил Республіки Білорусь у бойових діях проти України на боці Росії", — йдеться в повідомленні.

Також у Генштабі повідомили, що зазнавши втрат на Поліському, Сіверському, Південнобузькому напрямках, російська армія зупинилась на раніше досягнутих рубежах, здійснює перегрупування військ, відновлює боєздатність підрозділів та продовжує завдавати ракетно-бомбових ударів по об’єктах критичної інфраструктури.

На Поліському напрямку не зафіксовано активних дій з боку росіян. На Сіверському напрямку вони здійснюють інженерне обладнання позицій у районах Михайло-Коцюбинське, Левковичі, Жукотки, Городня (Чернігівська область).

На Слобожанському напрямку окупанти намагалися відновити наступальні дії, але були зупинені. Війська РФ закріпилися в північній частині міста Ізюм та не полишають спроб його захоплення.

На Донецькому та Таврійському напрямах основні зусилля росіян зосереджені на захопленні міст Маріуполь та Сєвєродонецьк. Війська РФ захопили східні околиці Маріуполя. Після невдалого штурму населеного пункту Рубіжне вони відступили до населеного пункту Капитолівка.

На Волноваському напрямку російська армія намагається розвинути наступ на напрямку населеного пункту Красна Поляна та спробувала просунутися в напрямку н.п. Ольгинка.

"За наявними даними, підрозділи окупантів, які здійснювали наступ у Донецькому операційному районі, зустріли потужний опір Збройних Сил України та втратили наступальні спроможності", — повідомили у Генштабі.

На Південнобузькому напрямку противник не полишає спроб відновлення наступальних дій з метою оточення Миколаєва. З метою наступу загарбники намагалися розгорнути підрозділи ракетних військ і артилерії та протиповітряної оборони, але безуспішно. Вони відступили у район населеного пункту Милове, де здійснюють інженерне обладнання зайнятих позицій та підтягують резерви.

Читайте також: Війна — усі останні новини

Що відомо

  • 11 березня о 14:00 російські військові влаштували провокацію на кордоні України та Білорусі. Російські літаки вилетіли з аеродрому в Білорусі, зайшли на територію України, розвернулись над українськими населеними пунктами, після чого нанесли вогонь по населеному пункту Копані в Білорусі.
  • 11 березня президент Білорусі Олександр Лукашенко зустрівся із Путіним. Лукашенко заявив, що Україна нібито готувала напад на Росію та Білорусь. Він приніс Путіну карту, де нібито зображено, куди могли вдарити ЗСУ, якби не "превентивні удари" — повномасштабне вторгнення РФ в Україну.
  • Радник голови Офісу президента Олексій Арестович записав відеозвернення до народу Білорусі після провокації з обстрілом села Копані та закликав не втягувати себе у злочинну авантюру. Він також повідомив, що у російських військ залишилось озброєння на 2-3 тижні.
  • Військовослужбовці білоруських збройних сил не хочуть брати участь у війні проти України на боці РФ, повідомляли напередодні у Генеральному штабі Збройних сил України. "За наявною інформацією, у ЗС Республіки Білорусь 8 березня 2022 року було проведено внутрішнє анонімне опитування щодо їх готовності взяти участь у бойових діях на боці ЗС РФ. Результати демонструють, що переважна більшість особового складу не готова до участі у війні проти України", — заявили в Генштабі ЗСУ.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну. День сімнадцятий. Онлайн

Russia invades Ukraine — live updates from Suspilne

Через напад Росії загинули чи зазнали травм понад 1400 цивільних українців — ООН

На вулицях росіяни і чеченці. Життя у Гостомелі: розстріли, відсутність їжі, тепла і зв’язку

Щоденники війни. Найстрашніша подорож мого життя

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок