Російські військові не вчиняють активних дій, їхні втрати складають понад 10 тисяч людей — Арестович

Російські військові не вчиняють активних дій, їхні втрати складають понад 10 тисяч людей — Арестович

Російські військові не вчиняють активних дій, їхні втрати складають понад 10 тисяч людей — Арестович
. Буча, Київська область, 1 березня 2022 року. Фото: Associated Press

Станом на ранок 5 березня російські військові не вчиняють активних дій на території України. Вони роблять окремі тактичні рухи, щоб покращити свої позиції.

Про це на брифінгу сказав радник голови ОПУ Олексій Арестович.

Українські військові контролюють ситуацію й покращують власні позиції. Наносять окремі контрудари для ураження противника.

"Вранці в районі Херсона наші військові завдали потужного удару по російській армії. Зараз втрати з'ясовуються. Загалом орієнтовні втрати російських військових сьогодні складають понад 10 тисяч людей, 269 танків, 105 артилерійських систем, 150 реактивних систем залпового вогню, понад 400 одиниць автомобільної техніки тощо", — повідомив Арестович.

За словами радника, російськими військовими була зірвана спроба створення коридорів в районі Волновахи. Відтак наразі зірвана евакуація, жителям потрібно чекати в безпечних місцях.

Що відомо

  • В Офісі президента України оприлюднили перелік міст, які потребують гуманітарних коридорів. Населені пункти розташовані у восьми областях.
  • Маріуполь п’ять днів перебуває під постійним вогнем. У місті відсутнє сполучення з Україною та закінчуються припаси. Про це повідомив міський голова Маріуполя Вадим Бойченко.
  • Президент України Володимир Зеленський заявив, що саміт НАТО 4 березня був слабким, а сам Альянс фактично дав "зелене світло" для подальших обстрілів з боку РФ, оскільки відмовився закривати небо надо Україною для російської авіації.
  • Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що НАТО не вводитиме літаки чи війська на територію України. Створення США та союзниками по НАТО безпольотної зони в Україні може призвести до повномасштабної війни в Європі, заявив раніше держсекретар США Ентоні Блінкен.
  • 3 березня Володимир Зеленський провів інтерв’ю з іноземними ЗМІ. Під час нього він заявив, що агресія Росії не обмежиться Україною.
  • Зеленський заявив, що вже досягнуті рішення про невідкладну допомогу та десятки мільярдів доларів на відбудову України після війни.

Читайте також

Вторгнення РФ в Україну. Десятий день. Онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок