НАТО не вводитиме літаки чи війська на територію України — Столтенберг

НАТО не вводитиме літаки чи війська на територію України — Столтенберг

НАТО не вводитиме літаки чи війська на територію України — Столтенберг
. Facebook

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на пресконференції після зустрічі з міністрами закордонних справ країн Альянсу заявив, що було ухвалене рішення не вводити літаки чи війська НАТО на територію України.

"Росія заплатить високу ціну за агресію проти України. Це війна Путіна проти мирної країни. Ми закликаємо Путіна припинити війну. НАТО підтримує Україну. Сьогодні партнери з Америки надіслали тисячі одиниць зброї. Ми продовжуємо робити все, щоб захистити кожен дюйм цієї території. НАТО не сторона цього конфлікту. НАТО не планує вступати у війну з Росією. Ми хочемо залишити шанс для дипломатії", — наголосив Столтенберг.

"НАТО надає підтримку усім партнерам. Проводимо спільні навчання. Партнери НАТО надають підтримку Україні, різні види підтримки. Щодо зони без польотів, було вирішено натепер, що ми не маємо вводити літаки чи війська НАТО на територію України", — наголосив генсек Альянсу.

Що відомо

  • 3 березня Володимир Зеленський провів інтерв’ю з іноземними ЗМІ. Під час нього він заявив, що агресія Росії не обмежиться Україною, закликав запровадити в українському небі безполітну зону, а також передати ВПС України військові літаки.
  • Росія використовує повітряно-космічні сили для атак українських міст та населених пунктів, тому питання щодо закриття неба над Україною треба вирішити за декілька днів, заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Читайте також

Як у світі продовжують підтримувати українців під час війни з Росією — фоторепортажі протестівVol.2.

Вторгнення Росії в Україну. День дев'ятий. Онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок