В Офісі президента оприлюднили список міст, які потребують гуманітарних коридорів

В Офісі президента оприлюднили список міст, які потребують гуманітарних коридорів

В Офісі президента оприлюднили список міст, які потребують гуманітарних коридорів
. Чоловік проходить повз залишки російської військової техніки в Бучі, неподалік від столиці, Києва, Україна, 1 березня 2022 р Фото: АР.

В Офісі президента України оприлюднили перелік міст, які потребують гуманітарних коридорів. Населені пункти розташовані у восьми областях.

Про це йдеться на сайті Офісу президента України.

Через постійні обстріли російських військ, низка українських міст і сіл опинилася на межі гуманітарної катастрофи. Тисячі людей потребують евакуації. У цих населених пунктах бракує продуктів, води, ліків, немає електрики та централізованого водопостачання.

Гуманітарних коридорів потребують населені пункти розташовані у Сумській (напрями Суми, Шостка, Ромни, Конотоп, Охтирка), Чернігівській (східна та північна частини Чернігівщини), Харківській (уся область, крім південно-східної частини), Київській (Буча, Ірпінь, Вишгород, Іванків, Васильків, Бородянка), Миколаївській (Баштанський, Снігурівський, Березнегуватський напрями), Запорізькій (Токмацький, Бердянський, Великобілозерський напрями), Херсонській (Чаплинка, Каланчак, Генічеський та Новокаховський напрями), Луганській та Донецькій областях (Волноваський, Маріупольський райони) тощо.

Під час другого раунду перемовин між Україною та Росією досягли порозуміння щодо гуманітарних коридорів. Україна просить Міжнародний комітет Червоного Хреста терміново сприяти у створенні коридорів. Українська сторона готова забезпечити вивезення людей та доставку гуманітарних вантажів. Цього ж очікують й від російської сторони.

За словами уповноваженої з прав дитини Дар'ї Герасимчук, за вісім днів війни від зброї російських військових загинуло 28 дітей, поранено 64.

Що відомо

  • Уночі 4 березня у результаті обстрілів з боку російських військ на Запорізькій АЕС спалахнула пожежа. Згодом її вдалося ліквідувати.
  • В Енергоатомі повідомили про пошкодження першого енергоблоку Запорізької АЕС внаслідок обстрілів РФ та попередили, що це може призвести до трагічних наслідків для усього світу.
  • Станом на ранок 4 березня Генеральний штаб ЗСУ зафіксував відведення російських військ з Бучі та аеродрому Гостомель Київської області.
  • Сполучені Штати заявили, що Росія за добу військової операції випустила понад 160 ракет по території України. Про це повідомив високопоставлений представник Міністерства оборони США.
  • Через невдачі у наступі російські війська знову повернулися до тактики нічних обстрілів житлових кварталів великих міст.
  • 2 березня у Києві біля Південного вокзалу стався потужний вибух. Незначно пошкоджено інфраструктуру вокзалу та приміський поїзд.
  • 2 березня Україна подала позов проти Росії до Міжнародного суду ООН із проханням оголосити ухвалу про тимчасові заходи проти РФ.
  • 1 березня у Києві російські війська завдали авіаудару по телевежі. Трапилось потрапляння в апаратну мовника. Загинули п'ятеро людей, ще п'ятеро дістали поранення. За годину цифрове мовлення загальнонаціональних каналів відновили.
  • РФ розбомбила центр Харкова та Бородянку на Київщині. У Житомирі внаслідок авіаудару попередньо пошкоджено 10 приватних житлових будинків. Складною лишається ситуація в Херсоні — там вуличні бої.
Вторгнення Росії в Україну — останні новини.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну. День дев’ятий. Онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок