Україна подала позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН через геноцид

Україна подала позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН через геноцид

Україна подала позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН через геноцид
. Facebook

Україна подала позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН із проханням оголосити ухвалу про тимчасові заходи проти Росії.

Про це заявив постійний представник України при ООН Сергій Кислиця під час засідання Радбезу.

"Ми засуджуємо те, що Білорусь глибоко залучена у збройну агресію проти України. З початку російської агресії ця країна надала свою територію для російського наступу. Сьогодні українське місто Житомир — аеропорт Житомир, було вражено ракетами "Іскандер", запущеними з території Білорусі", — зазначив він.

На думку Кислиці, це могла бути спланована ескалація задля підвищення ставок з боку агресора напередодні переговорів.

"Росії доведеться відповідати за усе скоєне у Міжнародному суді в Гаазі. Суд має юрисдикцію для розгляду справи України та ухвалення надзвичайних заходів на основі Конвенції про запобігання злочину геноциду та покарання за нього. Це так звана Конвенція про геноцид", — пояснив посадовець.

Що відомо

  • За підсумками позачергової зустрічі міністрів закордонних справ ЄС 27 лютого Євросоюз вирішив надати Україні летальну зброю на загальну суму 450 мільйонів євро та ще 50 мільйонів євро на нелетальні постачання.
  • Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн повідомила, що Євросоюз вирішив повністю закрити повітряний простір для російських літаків.
  • Чеські скаути підготували 55 вантажівок з матеріальною допомогою й доставили її на український кордон. До збору речей долучилися сотні волонтерів.
  • Вранці 27 лютого президент Володимир Зеленський заявив, що згоден на перемовини з керівництвом Росії в будь-якій країні, звідки не летять ракети, але не в Мінську.
  • В Офісі президента повідомили, що українська делегація зустрінеться з російською на білорусько-українському кордоні.
  • Президент Росії Володимир Путін доручив керівництву Міноборони та Генштабу РФ перевести сили стримування у російській армії в особливий режим несення служби.
  • За майже три доби наступу російських військ на Україну загинули понад 210 людей, зокрема п’ятеро дітей. Понад 1100 людей, зокрема більш як 100 дітей, зазнали поранень або постраждали. Про це Суспільному повідомили в Офісі президента, поділившись зафіксованими випадками порушення Росією гуманітарного права.

Читайте також

Як у світі продовжують підтримувати українців під час війни з Росією — фоторепортажі протестівVol.2.

Підрив нафтобази під Києвом, бої в Харкові та Білорусь. Вторгнення РФ, день четвертий. Онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок