Війська РФ обстрілюють житлові квартали, ЗСУ закликають блогерів не публікувати дані про попадання

Війська РФ обстрілюють житлові квартали, ЗСУ закликають блогерів не публікувати дані про попадання

Війська РФ обстрілюють житлові квартали, ЗСУ закликають блогерів не публікувати дані про попадання
. Наслідки обстрілу в Харкові / фото УНІАН

Через невдачі у наступі російські війська знову повернулися до тактики нічних обстрілів житлових кварталів великих міст. При цьому збройні сили України закликають не публікувати інформацію про наслідки враження.

"Окупаційні війська, не досягнувши успіху майже на всіх напрямках на яких здійснювали просування вперед знову вдалися до тактики нічних обстрілів житлових кварталів великих міст", — заявили у Генеральному штабі ЗСУ.

Зокрема відзначається, що від ракетно-бомбових ударів страждають Київ та інші міста країни, при цьому соціальні мережі та відомі інформаційні ресурси практично в режимі реального часу починають коментувати наслідки враження та точність попадання.

"Звертаємось до блогерів, експертів та звичайних учасників інтернет-спільноти: ваша оперативна інформація може стати предметом зацікавленості російських артилеристів та навідників для подальшого коригування наступного пострілу ворога! Будьте обачливими при розповсюдженні інформації про обстріли в режимі реального часу", — наголосили у Генштабі.

Як повідомили у ЗСУ, наразі на Поліському напрямку російські військові наступають в районі населених пунктів Козаровичи, Вишгород, Фастів, Обухів. Також відбувається розгортання польових логістичних таборів у районах Бородянки, Катюжанки та Гавронщини.

На Сіверському напрямку, за даними Генштабу, російські військові уникають бойових зіткнень із ЗСУ та намагаються дістатися північних околиць Києва.

Частина 200 ОМСБР 14 АК Північного флоту ЗС РФ перегрупувалася та намагається наступати на Бровари та Київ.

Окрім того, російська армія наступає районах населених пунктів Золочів, Харків, Балаклія, намагається продовжити наступ у напрямку Лозової.

На Донецькому напрямку росіяни продовжують наступ в районі Нового Айдару, Волновахи та Маріуполя. На півдні армія РФ зосередила сили у напрямку Миколаїв – Вознесенськ.

"У Чорноморській операційній зоні корабельні групи Чорноморського флоту продовжують вести вогонь по цивільних кораблях та захоплювати в полон моряків", — зазначили у Генштабі.

Також у ЗСУ повідомили, що РФ вперше визнала факт втрат зі свого боку. Однак за офіційними даними російської влади, їхні втрати склали: 498 загиблих та 1597 поранених.

Що відомо

  • Як повідомив президент Володимир Зеленський, з початку після вторгнення в Україну втрати російських військ становлять дев’ять тисяч осіб.
  • У ніч з 2 на 3 березня неподалік центру Києва пролунали, за попередніми даними, чотири вибухи.
  • 2 березня у Києві біля Південного вокзалу стався потужний вибух. Незначно пошкоджено інфраструктуру вокзалу та приміський поїзд.
  • 2 березня Україна подала позов проти Росії до Міжнародного суду ООН із проханням оголосити ухвалу про тимчасові заходи проти РФ.
  • 1 березня у Києві російські війська завдали авіаудару по телевежі. Трапилось потрапляння в апаратну мовника. Загинули п'ятеро людей, ще п'ятеро дістали поранення. За годину цифрове мовлення загальнонаціональних каналів відновили.
  • РФ розбомбила центр Харкова та Бородянку на Київщині. У Житомирі внаслідок авіаудару попередньо пошкоджено 10 приватних житлових будинків. Складною лишається ситуація в Херсоні — там вуличні бої. Водночас на Миколаївщині ЗСУ та місцеві жителі розбили колону російських військ. А в Мелітополі на Запоріжжі люди влаштували мирний мітинг, не даючи проїхати російській техніці, а потім намагалися її штовхати голіруч.
  • За даними президента Володимира Зеленського, за перших п'ять днів війни російські війська завдали вже 56 ракетних ударів та випустили 113 крилатих ракет по українській території.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну. День сьомий. Онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок