Українці, які втратили роботу через війну, отримають по 6,5 тисяч гривень — Зеленський

Українці, які втратили роботу через війну, отримають по 6,5 тисяч гривень — Зеленський

Українці, які втратили роботу через війну, отримають по 6,5 тисяч гривень — Зеленський
. Володимир Зеленський під час звернення 3 березня 2022 року — тиждень після повномасштабного вторгнення РФ. Фото: ОПУ

Уряд підготував програму спеціальної допомоги для всіх українців, які втратили можливість працювати через війну. Про це у своєму зверненні повідомив президент Володимир Зеленський. Він розповів, що люди, у яких Росія забрала можливість працювати, отримають по 6,5 тисяч гривень. Крім того, пенсіонери вже у березні отримають проіндексовані на 14% пенсії.

“Наш уряд вже підготував програму спеціальної допомоги для всіх українців, які втратили можливість працювати зараз, через війну, там де бойові діі. Кожен найманий працівник, кожен фопівець, кожен наш громадянин, у якого Росія забрала можливість працювати, отримає по шість із половиною тисяч гривень без жодних умов”, — сказав президент.

Він також наголосив, що попри війну Україна забезпечує повну виплату пенсій.

“Проіндексованих пенсій. Як це і має бути згідно законодавства. З 1 березня пенсії для українців проіндексовані на 14-ть відсотків. Гроші вже пішли у банки. Усі виплати будуть проведені повністю”, — розповів Володимир Зеленський.

Що відомо

  • За даними Пентагону, Росія вже ввела на територію України 82% бойових потужностей, що стояли на кордоні.
  • Сполучені Штати заявили, що Росія за добу військової операції випустила понад 160 ракет по території України. Про це повідомив високопоставлений представник Міністерства оборони США.
  • Через невдачі у наступі російські війська знову повернулися до тактики нічних обстрілів житлових кварталів великих міст. При цьому збройні сили України закликають не публікувати інформацію про наслідки враження.
  • Як повідомив президент Володимир Зеленський, з початку після вторгнення в Україну втрати російських військ становлять дев’ять тисяч осіб.
  • У ніч з 2 на 3 березня неподалік центру Києва пролунали, за попередніми даними, чотири вибухи.
  • 2 березня у Києві біля Південного вокзалу стався потужний вибух. Незначно пошкоджено інфраструктуру вокзалу та приміський поїзд.
  • 2 березня Україна подала позов проти Росії до Міжнародного суду ООН із проханням оголосити ухвалу про тимчасові заходи проти РФ.
  • 1 березня у Києві російські війська завдали авіаудару по телевежі. Трапилось потрапляння в апаратну мовника. Загинули п'ятеро людей, ще п'ятеро дістали поранення. За годину цифрове мовлення загальнонаціональних каналів відновили.
  • РФ розбомбила центр Харкова та Бородянку на Київщині. У Житомирі внаслідок авіаудару попередньо пошкоджено 10 приватних житлових будинків. Складною лишається ситуація в Херсоні — там вуличні бої. Водночас на Миколаївщині ЗСУ та місцеві жителі розбили колону російських військ. А в Мелітополі на Запоріжжі люди влаштували мирний мітинг, не даючи проїхати російській техніці, а потім намагалися її штовхати голіруч.
  • За даними президента Володимира Зеленського, за перших п'ять днів війни російські війська завдали вже 56 ракетних ударів та випустили 113 крилатих ракет по українській території.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну. День восьмий. Онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок